96 yil ömür süren ,Alman filim sanatcisi ve komigi
Amerikada basindan gecen bir olay1,televizyonda söyle anlatti.
Bir tarihte,Amerikadayd1m.Bulundugum yer kücük bir kasabayd1.Baska bir yere gitmek icin Tiren istasyonuna gittim.Iatasyonda kimse yoktu.
Birden kars1ma sisman ,babacan tavi1rl1, güler yüzlu bir tiren memuru cikti .Gidecegim yere Tiren olup olmad1g1n1 sordum.
Gideceyim Istikamete Tirenin 40 dakka sonra oldugunu söyledi.Bu sebeble bende istasyonda rahatca volta atmaya basladim.
Derken bir adam cika geldi.Tipki bizim Almanlara benziyordu.Merak edip yaklasip sordum,Almanm1s1n diye.Evet dedi Alman1m.Almanyadan nerden oldugunu sordum,Köln denim diye yanit verdi.Bende kars1l1k olarak,bende kölünlüyüm dedim.
Sordum ne ar1yorsun buralada diye.
Ikinci dünya savas1nda ,ailem dagildi,bende kacip buraya geldim,tek basima sürünüyorum buralarda.
Adini soy ad1n1 söylermisin dedim,ad1n1 söyledi,soy ad1n1 söyleyince elekrik carpm1s gibi oldum.
Ben bu adda ,burda bizim Kölünden bir kad1n taniyorum.
Anlatsana kar1n1n fiziki yap1s1n1,adam heyecan icinde kar1s1n1 anlatmaya baslad1.
Onun anlattiginin t1pat1p ayn1s1ydi benim tan1d1g1m kad1n.
Dedimki, ben senin kar1n1 taniyorum.Adam baslad1 aglamaya.Üzülme simdi kar1nla seni görüstürecegim.Telefon kulübesine gidip kadin1n ev sahibine telefon ettim.Ev sahibi bir Yahudi kad1nd1 pansiyon cal1st1r1yordu,arayanlara pek olumlu cevap vermezdi.Banada odas1nda yok dedi.Israr ettim,dur bak1y1m belki gelmistir dedi.Bir dakka sonra kad1n1 al1p geldi.merhabalastik k1sa hal hat1rdan sonra,sana
akl1n1n alamayacag1 bir müjdem var dedim.
Nedir Allah ask1na söyle deyince ,kocan1 veriyorum buyurun konusun dedim ve adama buyur kar1n karsinda .Adam büyük heyecan icinde SONYA senmisin dedi ve gözlerinden oluk gibi yas bosaldi,adam konusam1yor yalniz agl1yordu.
O anda tiren geldi akl1ma,kalkmas1nada az bir zaman kalmist1 veilen saate göre.Ama etrafta hicbir hareket yoktu.Bir tiren memuru gördüm,tireni sordum.O istikamete giden tiren gideli cok oldu dedi.
.Nas1l olur dedim,bir tiren memuru bana dediki saat9.20de kalkacak o istikämete tiren.
Adam, senin yanl1s1n var.Burda benden baska memuryok
deyince ,baslad1m bana tirenin kalk1s saatini söyleyen memuru tarife.
Ama adam israrla yahu anlamiyormusun sabahtan beri burda tiren memuru benim bende seni simdi görüyorum deyince,benim lämba yandi.
O zamam anlad1mki, bana görünen kisi ,insan deyildi,bir birinden ayri bu iki insani bulusturmam
icin bana arac1l1k yapt1r1ldi.
Ama cok mutluydum.Hem iki izd1rap ceken birbirlerini seven insanlar1 bulusturdugum icin,hemde o büyük güc taraf1ndan ben tercih edildigim icin ve ekledi BU OLAYDA GÖSTERIYORKI GIZLI GÜC GERCEK:BENDE TANRININ VARLIGINA INANIYORUM DEYIP sözünü bitirdi.
Gizli muazzam bir gücün oldugu bizce kesin.Biz Müslüman1,H1r1stiyani,Yahudisiyle hatta hatta diyer uyduruk dinlercede buna inaniyoruz.Siz ister inan1n,ister inanmay1n.
O sizin sorununuz.
Sevgili hirsl1 ateistler.Zannederim insan denen biz yaratilanlarin su saks1s1n1n bile bilecegi en son sey ,EVREN denen muazzam1n bir yaratan1 oldugu dur.
Ondan ötesini hep zorl1yacagiz.ama bosuna olacak.
Bol kepce anlayis
Er gene kon 1
|