Mgk ustam

tartışmaya yeni bir meknada senle devam edelim deim

MGK ustam saol bana davamı tekrar sorgulamam için fırsat verdin August 26 2001, 2:25 PM
Eline diline sağlık mgk ustam
yanlışsam düzelt;
Sen beni ve benden ziyade zihniyetimi
Benim ışık olarak saydığım insanları ve dünya görüşlerini ;
Kafasını kurcalayan varoluş sorularına kendince
cevaplar bulan ve bunları bilerek yada bilmeyerek, kullanarak diğer insaları etkisi altına almaya çalışan ,
kendi bilinç altı egolarınıda besleyerek,
( liderlik,takdir edilme,toplum içinde statü kazanma)
'benim düşündüğüm en doğrudur ve tek yoldur budur'
parolasıyla toplumları gözü kapatılmış bir
at gibi deli divane bir şekilde tarih boyunca sağa sola sürüklemekle itham ediyosun...Sanırım
Şimdi...Acaba öylemi...Benim ışık olarak gördüğüm insanlar acaba kurnaz liderlik yeteneği olan kendi içsel kaoslarının sonucu olan fikirlerini toplumları yönlendirmekte mi kullanan bilim düşmanlarımı.....
Açıkçası Mgk ustam ,
vardığın sonuçlara gelinceye dek belirtiğin bir çok tespit doğru...madde madde cevaplamak gerekirse eğer...
-varlık yokluk anlayışına sen bilimsel yöntemle yaklaşıyorsun..Burda bence bakış açın uygun değil.Yani bilim sadece deney ve gözlemi baz alır..Bu yöntem somut durumlar için geçerlidir..Sen bu konularda eğer kanıt,iz ,fosil,kükürt ,kan örneği ararsan eğer yanılgıya düşersin...Bilimsel mekanizmada bir çok kez kendiyle ters düşmüştür..Einstein izafiyet teoremini bulduğunda ki bu adam 'bilimsiz din,dinsiz bilim olmaz diyen bir adamdır' bir çok bilim çevresi elindeki mekanizmaları kullanarak Einstein'ın yanıldığını savunmuştur..Biim everendeki kuralları kıyaslayarak varsayım ve ispat yöntemi ile sonuca varır..Dinde büyük bir kabul yapar yaratıcı olduğunu kabul eder ve ondan gelen bilgiler doğrultusunda hareket eder..Benim tek gerçek anlamda Allah'tan gelen bilgilerden oluştğunu varsaydığım (inandığım) kuran'da zaten kendisinin Allah'ın biliminin bir devamı olduğunu kabul eder...Aynı senin bilimsel sonuçlara varırken atomik düzeydeki fizik kanunlarını baz alman gibi...
Söylemek istediğim her iki mekanizamada varsayımlara dayanıyor..
Evrenin yegane sorunu olan Varoluş felsefesini elektronik devlerle yada genetik teknolojisiyle kıyaslayarak küçümsemen,
aslında senin bilimi kutsal atfedip,
tarih boyunca üç kağıtçıların bilime yaptıkları zulme karşı ,bir intikam hırsıyla
(ki bu belkide benim sivas,maraş ve çorum saplantılarıma benziyor ) maneviyatçılara tavır almana sebeb oluyor...
DEdimya tespitlerin doğru,üç kağıtçılar dini kullanmışlardır...ama dini bilimden daha fazla kullanmışlardır...Yani bir üç kağıtçı bilimide kullanabilir kötü yönde..
insanların kendine taraftar aramasından doğal bir şey yoktur ,bu ne bir zaaf ned bir zayıflıktır..Birlikten kuvvet doğar bu arayış bir afyon bir fikir uyuşturucusu değildir...Çünki bu arayış sırasında her zaman aynı fikirde insanları bulamazsın, senin gibi ve benim gibi karşıt görüşler çıkacaktır ki buda insanı şüpheye götürür ve şüphe imanın tersi değil aslında ta kendisidir..Allah Kuran'da da sık sık belirmiştirki
o davar sürüleri istemez.....Hz. Muhammedin ta kendisi
asidir...Ve bu tavır çevredeki zalimlerin çok olduğu düşünülürse en doğru tavırdır...
Seni anlamaya çalıştığımda
yine benzeşme iç güdümümüm sonucu olarak :))
ikimizde aklı ve mantık kalkanlarımızı düşürmemekten yanayız..Bu araçlarımızı elimizden düşürüp safça inandım iman ettip diyerek teslim olursak bizi koyun gibi güderler.....Ama ben senden farklı olarak şunu diyorum ki evrensel bir yöntem vardır önce varsayarsın sonra ispatlarsın...Yaradan haricinde hiç bir varlık bilgiye direkt ulaşamaz...Hatta bir çoğu bilgiye ulaşamaz bile...İşte bu varsayıma ,yani gerçek bilgiye ulaşamadan önceki ,bilimin alanı dışında olan konulardaki varsayıma inanç diyoruz...
Var oluş yok oluş konusundada
varlık ve yokluk diye iki zıt kavram yoktur,bence Mgk ustam..'Varlık yoklukla ilgili (2)' yazım aslında hala sana cevap niteliğinde...Bilimsel yöntemmi istiyosun..
Bana şu koca evrende var olan bir çok şey gösterebilirsin pekii yok olan bir şey söyle...
(yokluk dediğimiz bir sadece bir kavramdır o da var)
anlıyacağın her şey ezelde ebediyete var....
Benim ışık olarak gösterdiğim insanlar senin gibi doğruyu arayanlardır . Senin bilim mekanizmanı yüceltmeni kutsal saymanı ve tarihi namertlik olayları üzerine tespitlerini anlıyorum ama
Hawking'kinde dediği gibi
'tarih boyunca tüm bilim dalları tek bir soruyu bulmak için çabalıyor ,nasıl varolduk ?'
davamında bir ilim ve bilim davası olduğunu ,hoşgörüsüz ve statikocu tek tip beyin üretmeye çalışanlara karşı olduğunu belirtmek isterim...
Hata şunu demeliyim ağzından her din yada Allah lafı çıkanlara karşı tavır almak ve ümitsizlik içinde her şey yanlış gidiyor demek yerine ,
ortak paydalarımız çok ,
hepimiz bilgiden ilimden ,
hoş görüden yanayız ,
düşünce özgürlüğünden yanayız bu ortak paydalar etrafında ister cihad deyin ister savaş ister öğretim seferberliği mücadele etmeliyiz....
saygılarımla efendim...Saol MGK USTAM ...