Bir atlarsin cekirge
Iki atlarsin cekirge
Uc atlarsin cekirge
Dedi Allah
Ve Kur'ani indirdi...
Bu insanlara da hic guven olmuyordu..
Aralarina girdigi, onlardan biri olarak dunyaya geldigi halde, O'na ihanet etmislerdi..
Aldatilmaktan usanmisti..
Dersini almisti Allah...
Daha onceki hatalarini tekrarlamayacakti..
Aslinda bu gercekten muthis bir soru..
Allah'in yoklugunu ve dinlerin ahlaksizligini bundan daha guzel belirten bir soru dusunemezdim..
Bu konuyu merhaba canlar baslikli yazinda tartismistik;
Islam muslumanlik degildir. Hz. Adem den Hz. Muhammed e gelene kadar butun peygamberlere gelen din ayni din 'Islam'dir.
Yani Allah yahudilik, hristiyanlik, muslumanlik gibi farkli dinler gondermemistir. Insanlarin evrimsel gelismelerine gore ayni dini tanimlayan farkli kitaplar ve peygamberler gondermistir.
Ilkokul 1 ogrencisine ilkokul 5 matematik kitabi verilemiyecegi gibi Kuran da 4 bin yil onceki insanlara verilemezdi.
KUR'AN'IN EDITORU INSANDIR VE HATA YAPMIS OLAMAZ MI?
August 27 2001, 11:13 PM
Yunus Kardes;
Soru Kur'anin neden bozulmadigidir.. Neden indigi degildir.. Size gore Kur'an neden bozulmadan kalmistir.. Baris'a gore belki de daha baslangicindan bozulmustur.. Zeyd bu iste hata yapmis olamaz mi? Iki ayet fazlaligi yok mu? Yani iki ayet tekrarlanmamis midir? Ayrica Kur'anda benim daha once isaret ettigim tutarsizliklara, cagdas ahlakla bagdasmayan emirlere ne dersiniz? Kur'an degismemis bile olsa, pratik yararini ve gecerliligini coktan kaybetmistir. Butun din kitaplarinin kaybettigi gibi.. Degisse ne farkeder, degismese ne farkeder. Kimsa artik Kur'ana bakarak ve oradaki emirlere uymaya calisarak yasamamaktadir.. Kur'an pratik olarak mevcut degildir. Umarim bu sorulari sormami saygisizlik kabul etmezsin..
Selam
Haci
//Ilkokul 1 ogrencisine ilkokul 5 matematik kitabi verilemiyecegi gibi Kuran da 4 bin yil onceki insanlara verilemezdi.//
dersiniz.
acaba
kurandan
1400 yıl öncesinin insanlarının anlayabildiği
ancak,
4000 yıl öncesinin insanlarının anlayamayacağı
bir kaç örnek lütfetmeniz
mümkün mü?
ayrıca
ilk mesajın sahibi sayın Zülfikar'ın
başka örgülerde astığı
ve
ta ilk çağ filozoflarından bu yana bilinen
fakat çözülmemiş
bazı ontolojik ve metafizik sorunsallara
kuranın getirdiği çözümü
kurana fazla bir şey katmadan
foruma asmanız mümkün mü?
ki böylece
2300 sene önce yaşamış
düşünen kafaların
kuranı anlayabilip anlamayacakları konusunda
bir fikrimiz olsa.
sen etrafında farklı bir kuran görebiliyormusun
tüm mesheblerin tabi oldugu kuran aynı kuran
asıl sen kuranın degiştigini ispatla
tabi 19.ları ayrı tutuyoruz
onlarda zaten farklı dinden oldugunu itiraf ettiler
kitaplarınında farklı olması dogal.
ayrıca islam son dindir yani son şans onun için korumaya alınmıştır bir daha peygamber gelmiyecek
bu iş insana bırakılsa kuran çoktan tarif edilirdi
bedirhan
selam sevgi ve dua ile......................
1-Kuran değişmemiştir deniliyor demek ki önce elde bir kuran olması gerek,
2- BU kuranın peygamber döneminde derlenmediğini biliyoruz, demek ki ilk derlenen bizim için refranstır
3-Fakat bizzat islam tarihçileri bu kuranın yerine hz osmanın kuranı yeniden derlediğini, ve Kureyş leçesine göre kıraat edilecek şekilde yazdırdığını anatıyorlar. Yani teknik ilarak bir değişiklik kesinlikle ispatlanmış oluyor. En azından konu akkında tartışma vardır.
4-Eğer Kuran değişmiştir derken eldeki kuranımız ilk derlenen değil ise zati değişim onaylanmış oluyor.
5-Eğer Bu değşen osmanın kuranı da sadece diziliş yönünden farklıydı bu da allahın bir hikmetiydi falan deniliyor ise ve Bu KURAn da ortada yok ise bu Kuranın değişmediğini kanıtmak imkansızdır. Kanıtlanması imkansız olma durumu aksinin kanıtlanması ile aynı şeydir. Yani aslını bilmediğimiz birşeyin aslına göre değiştiğini kanıtlamaya dahi gerek yoktur diyenler olabilir.
6-İslamın ve peygamber hayatının tek referansı olan Hadisler bize Kuran ın değiştiğini söyler. Eğer sahih olan bu hadisler dikkate alınıyorsa kuranın değiştiğini bizat hadisler söylemektedir. En önemli hadis de hz aişeden nakledilmiştir. Konu tartışmalıdır.
7-BUgün kuranın elde bulunan versiyonları olduğuna göre kuranın değişmediğinin iddası saçmadır, çünkü tek bir kuran yktur. Hnagi versiyonu değişmemiştir diye soranlar çıkabilir.
8-Bugün islam toplumun içinde bizzat bu değişimi onaylayan ve kendince hadis ve islam tarihçilerinin beyanı ile kanıtlayanlar vardır. Yani müslüman olmanın biricik gereği Kuranın değişmediğini savunmak değildir. Kısaca ispat ne işe yarayacaktır?
9-Başta saarbrücken ünv omak üzere Kuran üzerine araştırma yapan İsam dışı Akademik çeverelerin konu ile ilgili yeni bulguları da Kuranın değiştiği yönünde somut bilgiler ortaya koymaktadır. Aksi önermeler konuyu saptırmaktan ibaet kalmaktadır. Bunu forum katılımcıları gayet iyi bimektedir(bkz Puin ve Senaa da bulunan kuran başlıkları)
10-İdda sahibine aittir, tanrı vardır diyen onu kanıtlar, kuran değişmemiştir diyen onu kanıtlar. Doğrudur! Ama varsayalım bu kanıtlama işi tersine çevrilmiş olsun..idda sahibi olan değil karşı idda sahibine bunu kanılamak düşsün..
Karşı idda sahibi için kanıtlamak çok kolaydır, nasıl mı, idda sahibi kanıtlayamadığı sürece kanıtlanmış sayılır. Geriye şu kalıyor: Acaba kuranın değişmediğini söylemek mi bir idda dır yoksa değiştiğini söylemek mi?
Karar idda sahşplerine aitir
gak ın görüşü
ise
şudur
Kuranın ethik önermeleri mekki ve medeni ayetler arasında farklılık gösterdiğine göre, daha peygamber zamanında değişmiş bir kitap sözkonusudur. Allah ise kimi ayetleri untturuz diyerek bunun önünü açmıştır. İman sahiplerinin Kuranın değşmiş olabilirliğini düşünemmemeleri ile bu ayetin bizzat çelişkili oluşu, kuranın yeniliğe açık ama iman sahiplerinin pek olmadığını göstermektedir.
Haci Alinin dedigi gibi,bende bu yaz1m1 ehlinden yaziyorum.
Eski meslektasim Tüm,General Tuncay Olcaytu .Adamin üstünü unlu görüpde deyermenci sanmay1n.Bir kütüphane kitap karist1rarak kitabini yazmistir.
Asker kardesimiz Olcaytu diyorki Kur,anda 114 adet SURE vard1r.
Ayet sayisi:Buraya dikkat edin,6616 ila 6666adet aras1nda deyismektedir.
Kur,andaki kelime say1s1: ,77437 ile 77937 aras1nda deyismektedir.
Harf say1s1:323671 ile 326084 adet aras1nda deyismektedir.
Kur,an1n sure,ayet,kelime ve harfleri SAM , KUFE, BASRA, ve HICAZLLARIN lehce ve fonetiklerine göre say1lmis oldugundan,
Okunus tarzlar1:Halefi As1r, Ibni Kesir, Ebu Amir, Ebu Cafer Vb.tan1nm1s dil ve nahiv (söz dizimi bilimi )
bilginlerine göre deyisiklikler göstermistir.
Ancak surelerin say1s1nda tam bir ittifak vardit.
Hadisler :Buhari ve müslimin sahihlerinde toplanmis olan hadislerin gercekliginde genel bir ittifak olmakla beraber,
Uydurulan hadislerin say1s1,yüz binlerin cok üstündedir.
Devlet ve din adamlar1 tebl1g edecekleri herhangibir emir veya kural1,halka kolay kabul ettirebilmek icin ser,i bir dayanak aramayi tercih ettiklerinden,hz,Muhammedin otoritesine siginmakta fayda görmüsler ve bu nedenle bir cok hadislerin uydurulmas1na sebeb olmuslardir.
Bizim askerimiz,bat1l1 askerler gibi,yaln1z askerlikten deyil,SIYASET DINDENDE anlamak zorunda kendini hissettiginden,bu isleride cok iyi bilmektedirler.Bunada mecburlar,yoksa siviller kafas1zl1klar1ndan ülkeyi fireni kopmus bir araba gibi ilk virajdan yoldan asagi koy verirler.
Onun icin pasamizin biri ,biz icraya güvenmiyoruz demistir.Ülkenin güvenligi ile ilgili seyleri kendimiz pilanlay1p kendimiz uygulamaya koyacagiz demislerdir.
Ülkenin sokuldugu batakl1g1 gördükten sonra hak vermemek ne mümkün.
SEN DUNYANIN NERESINE GIDERSEN GIT!...ISTERSEN KICINI YIRRTT!...YUCE KUR'AN AYNI!...BASKA YOK!...YEK!.. EMMEEE!...
BIBLE 40.000 CESTIDI VAR!... BU KADAR BASIT!...SULFURUK ASIT!... HASAN 2 SALAK OSMAN 4!...
iddea kuranın degişmedigi degil degiştigidir
çünkü islam dünyası kuranın degişmedigi noktasında hemfikirdir
aksini bile düşünmez hatta şüphe dahi yoktur
ortada bir soru var kuranın degişip degişmedigi
bu sorunun cevabına ulaşmak için hareket noktamız
bilinmeyenler degil bilinenler olmalıdır
bilinen nedir şuan elimizde tek kuran vardır
ve farklı bir kuran yoktur tüm islam alemi sünnisiyle şiasıyla aynı kuarana inanır aralarında hiç bir degişiklik yoktur.
eger allahın koruması olmasaydı inan farklı farklı bir çok kuaran olurdu
her mesep kendi kuaranına inanırdı ve herkesin kuranı kendini dogrulardı
müslümanlar kuranın tahrif olmaması için ilk inen ayetlerle beraber üstün gayret sergilediler ayetler hem ezberde tutuldu hende yazılı hale getirildi
ve bazı insanlar bu iş için özel olarak görevlendirildi
ve bu insanların kontrolünde kuran toplu hale getirildi
ama özellikle oryantalislerin ve islam düşmanlarının
kuran hakkında şüphe oluşturma girişimleri hiç bitmedi
ama bundan hiç bir zaman sonuç alamadılar ve alamayacaklar
ve hiç bir zaman kuranın degiştigi ispatlanamaaz
çünkü bir yanlışın ispatlanması mümkün degildir
sanadaki arkeolojik bilgiler bir ispat degil bir iddiadır bazı şeyler aşırı zorlanarak ve hayal gücü kullanılarak boş iddealar ortaya sürülmüştür hepsi o kadar amaç kuranda şüphe oluşturmak ve meşhur olmaktır
Kur'anin Zeyd tarafindan edit edildikten sonra degismedigine ben de inaniyorum. Bu konuda tatmin edici delil yok..
Ama Zeyd'e inanmiyorum..
keh keh keh...
Sorry..
Kur'an'da belirtiliyor ki
Kur'an'ın dili Cebrail'in dilidir.
O halde Kur'an'da kullanılan dil MELEKî bir dildir. İLAHî değil. İlahî olan, yalnızca iletidir.
Dil değişir.
Yazım değişir.
Kâğıt değişir.
Ama ilahî ileti değişmez.
Gerekirse sonra ayrıntıya gireriz.
Ama hepimiz öğrenmek istiyoruz ya.
Bilmediğimiz çok şeyler olmalı ki buradayız.
Örneğin, gak, bilmiyor.
'Allah "Kimi ayetleri unuttururuz," diyerek değişimin önünü açmıştır,' diyor.
Yok böyle bir şey.
Yüce Allah, Kendisi isterse, Kur'an'dan önceki kitapların ayetlerini unuttturacağını belirtiyor. Kur'an'daki ayetleri değil.
evet cagasan öyle dersen dinden çıkarsın
sakın kuran insan eliyle degiştirilmiş deme
çünkü o zaman allahın kuranına degil
degiştirilmiş insan yapısı bir kurana inandıgını söylemiş olursun
bu da insanı dinden çıkarmaya yeter
Biz bir konu tartışılıyor fikrimizi sunalım dedik. Ama fikrimiz dikkate alınmamış.
Ve uyarıya rağmen yalan beyan devam ediyor: İslam bu konuda tartışma içindedir, Kuranın değişip değişmemesi Müslüman olma şartı değildir, çünkü değiştiği yönündeki iddaların temelinde de hadilser vardır. Yani hadise rağbet etmek islam dışı biri için sözkonusu olamayacağına göre , senin beyanın bir YALAn dan ibaretttir.
Kuranın değişmediği fikrinde bir islami ortak birlik yoktur. Ülkemizde en başta Alevi kesim bir ALİ KURANINDAN sözederken, senin nefsini öne çıkaran bu ısrarını anlamak mümkün değildir. Ya Aleviler müslüman değil diyorsun ya da sen bu işi bilmiyorsun.
Yada azarlanmak hoşuna gidiyorr..
Yeter ama
..
Gelelim ispat meselesine:
Yazımızda amacımız ispat değildi ama eğer gerçekten ispat isteniyor ise, önce şuna yanıt verilmeli:
hz Osmanın elinde kaç nüsha vardır? Bu nüshalara ne olmuştur?
İslam kaynaklarına göre 3 nüsha var:
1-Ebubekirin kızından alınan ilk derleme yani hafz nüshası
2-ibn mesud nüshası
3-Ubeyy bin kaab nüshası
Bu bilgiler in kaynağı da hadisler...Şimdi hadis meraklılarına göre durum ne imiş görelim:
"Ubey yin mushafı Kuranın malum surelerinden başka iki kısa duayı muhtevi idi...
bu çıkarsamaya verilen iki kaynak var:
1-İtkan
2-Buhari
İbn mesud da ise iki sure eksiktir
kaynak yine aynıdır
itkan ve buhari
yani elimizde osman mushafından ve ebubekir mushafından farklı iki ayrı mushaftan sözediliyor. Farkların sadece surelerde değil kıraatte tartışma yaratacak kadar farklı oldukları da bu hadislede var
Ama Arapların Kralı, "Osman" o sırada
şimdi öneli bir iddaya gelelim:
yahya bin yahya bize dedi ki: Malik Abdullah bin Ebubekirden o da Urveden, o da Ayişeden rivayet ederek onun şu sözleri söylediğini rivayet ediyor:
"Kuranda evlenmeyi tahrim eden on türlü süt akrabalığı vardı, Bunlar beş çeşit süt akrabalığı ile nesholundu. Resulu ekrem irtihal ettiği zaman bunlar kuran içinde okunuyordu"
Sevgili dostlar
özellikle de ispat arayanlar
şimdi bir müslüman çıkıp
İslam bilimle çelişmez prensibi ile bu hadise itibar edip akraba evliliklerinii onaylayan ayewtleri değişmiş saysa ne diyeceksiniz?
suyuti İtkan da
Aişenin Ahzab sureinin eksik olduğu beyanına da yer veriyor.
Şİmdi hadiste sahihlik arayanlar
aynı sahihliği kuranda aramayıp, tüm müslümanlar bu konuda hemfikirdir deyiveriyor. Çoğunluk herzaman haklıdır diyor...Araplar bir zamanlar peygamberin yalancı bir büyücü olduğunda hemfikirdiler....
Hemfikir olmak haklılık gerekçesi olmaya bşladı mı, o zaman hesap başkadır..
kelle saymak yerine doğruları araştıralım
ne için?
Daha iyi bir dünya için...
sevgili cagasan
sen bir soru sordun
dedinki kuran degiştirilmiş dersem dinden çıkarmıyım
bende fikrimi samimiyetle söyledim
kuran degiştirilmiş dersen dinden çıkarsın
çünkü insanların degiştirdigine inandıgın bir kitaba uydugun için
sonra sen oyundan bahsettin
ben ne cevap yazacaktım ki
Merhaba arkadaşlar,özellikle gak arkadaşım saol..
Yalnız bir alevi olarak sana şunu söylemeliyim,
ben biraz araştırmıştım Bu ALİNİN KURANI olayını..
Bu konuda şunu söyleyebilirimki zamanında bir Alevi-Şii krallığı olan Safevi devletinin tarihinde alevi şuurunun bilinç altı oluşmuştur..
Emevilerin faşist tutumlarına bıkan ve ülkemizde öztürk yada türkmen olarak bilinen Anadolu Alevileri safevi devletinin ordularında bir çok savaşta bulunmuşlar ve İslamın Anti-Emevi/Alevi yorumlarını bu devlet sayesinde benimsemiş ve müslüman olmuşlardır..
Yani türklerin bir kısmı müsliman inançlarını Safeviler ve takib eden alevi toplumlarından bir kısmıda emevilerden almışlardır..
Şimdi emeveler faşist ve ırkçı bir anlayışla yayılmaya çalışıyorlardı hatta İslam onlar için zamanla siyasetin vazgeçilmez bir aracı haline geldi..
Safevilerde eninde sonunda bir krallık sistemiyle antidemokratik bir rejimle yönetiliyorlardı, onlarda zamanla Emevilerin Sünni İslam anlayışını siyasette kullandıkları gibi Alevi İslam anlayışını siyasete alet etmeye ve eklemelerle ,nerdeyse yeni bir din yapısı oluşturmaya başladırlar
Ali KURANIDA bu çürüyüşün bir sonucudur...
Diyebilirimki KiMSE ŞU GÜNKİ ALEVİ ÖĞRETİLERİNDE ÇAĞDAŞLIK YADA GERÇEK DİN YAPISINI ARAMASIN çünki
be araştırıyorum görüyorum
Kul hakkı ,yaradan inancı olarak alevi toplumu sünni inanç sistemini benimsemiş olanlara göre daha iyi durumda, yani alevi inançları bu konuda çok hakim ve net,akılcı ama diğer ibadet olsun,tarih bilgisi olsun,
Yalnız ve yaradana kulluk mantoğı olsun diğer dini başlıklarda bidatlarla dolu...
Benim sık sık belirttiğim ata-dede dini ne yazıkki sünni anlayışı yeyip bitirdiği gibi alevi anlayışıda bitirmiştir...Zaten oluşum itibariylede akılcılıktan uzak bu yorumlar çökmüştür
Kur'an-ı Kerimin bozulmasına en küçük bir emare görebilen varsa gelsin karşıma çıksın.
Yahu Allahtan korkun; Dünü bugünü ve yarını hep beraber yaratıp hepberaber izleyip müşahede edebilen bir zatın kelamı olan Kur'an,
Onun "Bugün dininizi kemale erdirdim" vaadinden sonra tahrif edilmesi düşünülebilirmi?
İlm-i ezeliye sahip bir zatın kelamı olan Kur'an hiç insanlara emanet edilirmi?
Bütün bunları yaratan onun muhafazasını düşünmezmi ?
Allahın bir ismide "Hafiz"dir unutmayınız. bu ismin gereğince olabilecek en makul şey onun muhafazasıdır.
Şimdi diyeceksin ; eee değiştirmeye çalışana ne oluyor tepesine yıldırım mı düşüyorda korunuyor?
Onu muhafaza eden Cenab-ı Hakkın ilminden kaynaklanan Manevi mucizesidir.
Kur'an ilim adamlarının belirtmesiyle bir beşer kelamı değildir ve matematiksel mucizelere sahiptir.
Bir harfi bile değiştirilmiş olsaydı o zaten Allah kelamı olmaktan çıkar sahip olduğu manevi hasseleri kaybeder ve mucizesi bozulurdu.
Şimdi nasibi olanlar için söylüyorum!!!
Günümüze kadar intikal etmiş olan Kur'an Tahrif edilip ilahi cihetini kaybetseydi ve adi bir beşer kelamıo haline gelseydi,
Nasıl şu anda dinleyenlerin gönüllerini hala feth edebilirdi onları dinleyenleri alıp başka alemlere götürürdü
Küçücük hafızların o zayıf hafızalarında bozulmadan muhafaza olunurdu.
Yaw akıllı olun kısmet elinize gelmiş tepiyorsunuz.
ANLAMIYORMUSUNUZ BU SON ARABA!!! BUNDAN SONRA EBEDİ SAADETE GİDEN BİR TAŞIT DAHA GELMEYECEK!'!
Şu ana kadar hangi kavim veya hangi millet Kur'anı rehber kabul ettiklerinden zaafa düşmüş hangisi zarar görmüş??
Peygamber efendimiz Kur'anın nuruyla Cahiliye gibi bir toplumun içinden Ashab-ı Kiramı çıkarmıştır dikkat edin
Tüm müminlere müjdeler olsun!!!
Bu dehşetli değişim fırtınaları içinde en yüksek gür sada Kur'anın sadası olacaktır.
Neden olmasınki Nasıl olsa kur'an yarınları yaratanın kelamı!!!!!!!!!!!
Tüm müslümanlara selam!!!!!!!!!!!
Kardeşiminde selamı var!!
Askerlikten kurtulman1n yolunu ,medreseye yaz1lmakta bulan ve bas1na sardigi sarikla kendini din adam1 sananlar.
1774 de Ruslarla yap1lan kaynarca baris anlasmasini imzaya giden Osmanl1 delegeleri,Rus delegelerinin gececeyi yollara,ayet yaz1l1 bir takim kag1tlar1 gömerek,güya,oradan gececek rus delegelerinin dilleri tutulacag1na inan1yorlard1.
Diyer taraftan ,bir gurup din adamlar1m1z,sandiklardaki camas1rlar1,güveler yemesin diye,ayeti kerime yaz1l1 kag1tlar1,sandiklara koyman1n faydalar1na inand1rmislard1 milleti.
Tanr1 keläm1n1 bir güve ilac1 gibi gören bu günde az insan1m1z yoktur.
Sözde Läiklar buray1 ivi okusunlar.
Milliyetciyim yerine Atatürkcüyüm diyenlerde buray1 iyi okusunlar.
Hele Türk milliyetciligi yerine Atatürk milliyetciligi gibi bir komediyi c1karanlarda buray1 iyi okusunlasr.
ATATÜRK ,bir seri INKILAPLAR1YLA " ÜMMET DEVRINDEN `" MILLET DEVRINE " yükselttigi TÜRK toplumuna, dini ve mezhebi baglant1 yerine yeni bir baglay1c1 kavram kazand1rmak istedigi zaman buldugu en güzek ilke MILLIYETCILIK olmustür.
Osmanl1da
Türke hakaret ülkede serbesti.Türkün haricinde herkes kendini rahatca ifade edebiliyordu..
Sark1larda ,Türkülerde Türk kötüleniyordu.
Bu hal sanmay1n yaln1z Osmanl1 zaman1nda böyleydi.
Eski göçleri izlemek için modern DNA analizi yapan uluslararası bir bilim adamı grubu, Orta Asya'daki Türk cumhuriyetlerinde yaşayanların çoğunluğunun genetik özelliklerini, Cengiz Han'ın Moğol akıncılarından aldığını ortaya çıkardılar.
Ermenistan Ermenileri ile Azerbeycan sakinleri (siz Turk'leri deyin) genetik olarak birbirlerine beklenildiginden cok daha yakinmis.. Bu rapor Science mecmuasinda yayinlandi.. Cok guvenilir bir mecmuadir Science...
Sevgili Bedirhan;
Konu ne idi?.. Ne oldu?....
Ergenekon'un kabahati yok..
Ne konusulsa hemen yozlasiyor..
Turk milliyetciligi ile Incil, Tevra, Zebur ve Kur'anin bozulmasinin ne gibi iliskisi olabilir..
Bu yozlasmadan ben de mi sorumluyum?
hacım aslında bu işi
yani konunuyu çizgisinden çıkarma işini
burda hep beraber yapıyoruz
hepimiz suçluyuz
ama ergenekonun yazısı daha bir abartılı geldi
önceki yazılara baktım birde ergenekonun yazısına
ne alaka dedim
bu konuya aslında dikkat etsek daha verimli yazışırız
bir farrklı yazı bazen tüm sayfanın akışını bozuyor
ergenekon 1 konuyu dagitma lutfen
allah sana bol omur versinde
benim pek vaktim yok
...evet
ates olmayan yerden duman cikmaz demisler
yukaridaki soru bosa sorulmaadi
su konuya geri donelim
gelelim kurana
mesela ben
dogan olarak bu konuda bildiklerim
hadis ve diger kitaplar ile bakarsam
kuranda bir bozulma var
ama
cok onemli olmadigi
yukarida da belirtildigi gibi
sure icinde ayet eksikligi
fatiha'nin bir kelimesinin farkli okundugu
besmelelerin ayetmi degil mi
bazi surelerin kuranda olmadigi
veya bazilarininda ekstradan kondugu vs.. gibi
kuran ile bakarsam
temel olarak elimizde var olan bugun ki kuran benim icin bozulmamis
cunki ben bu hali ile iman ettim
ve kabulumdur
ogudumu aliyorum
ufak tefek detaylarin veya varsa bozulmalarin imandan edecek kadar onemli oldugunuda sanmiyorum
peygamberin zamaninda da arkadaslarinin ve iman edenlerin bir cogunun TAMAMLANMIS bir kuran ile inanir olmadigi ortada iken
yani
yok bir harfi
yok noktasi vs..
ama
insanlar bir cogu zaten kuran ne derse desin bildigini okuyor
Merhaba; Bence tek dogru var o da ,tek bir tanrinin oldugudur.Cünkü evrenin bu mükemmel düzeni tek bir oganizasyonu gerektirmektedir.Ama ben her dinde hemen hemen var olan on sartin haricinde diger düzenlemelere ve kurallara inanmiyorum ,uymuyorum.Insanligida birbirinden ayiran ,birbirine düsman eden, savaslara yikima ve din adina vahset ve kiyimlara götüren;dinlerin ayricaliklari ve kati uyuma engel teskil eden insanin tabiatina aykiri bu kurallardir.bunlarda hemen hemen her dinde mevcuttur.benim inandiklarim:yalan yasaktir,öldürmek yasaktir,hirsizlik etmek yasaktir,zina etmek yasaktir,tek tanriya es kosmak yasaktir,vb......... Sevgilerle