YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

TürkiyeCumhuriyeti Rejimi üzerindeki Türban baskısı AB'de de tepiyor

August 31 2001 at 6:11 PM
hiç  (no login)
from IP address 212.156.126.176

Respond to this message   
AuthorReply
HACI
(no login)
152.163.201.178

APTAL ADALET BAKANI, ZAVALLI HOLLANDA...

August 31 2001, 7:37 PM 

Yahu, ben de bu Hollandalilari adamdan saniyordum. Hollandali bir aileyi tanimistim.. Koyu Katolik bir doktor ailesiydi.. Hatta hatirliyorum Jan'la alay ettigimi.. Papazlarin cinselligi uzerine.. Hic bozuntuya vermemisti.. Iyi bir cocuktu ama, kafasi fazla calismazdi.. Yine de Hollanda Adalet Bakaninin boyle sacma bir karar almasina sasirmadim desem yalan olur. Efendim neymis, "mahkemede bağımsız yargıyı temsil eden ve hukuk gücünü kullanan bütün görevlilerin hiçbir şekilde kişisel olarak siyasi, dini ve diğer görüşlerini açık bir şekilde yansıtacak davranışlarda bulunamayacaklarmis ve kıyafet de taşıyamayacaklarmis..
keh keh keh.. Ne aptalca bir ifade.. Bir Hollanda Adalet bakanina hic yakismiyor.. Bagimsiz yargi ile kiyafetin ne gibi bir iliskisi var bilmiyorum. Oyleyse, butun yargiclar ayni uniformayi giysinler, yuzlerine maske taksinlar ve cinsiyetlerini saklasinlar.. Bu arada seslerini de degistiren ozel mikrofonlar kullansinlar ki, kimse bir aksanlari olup olmadigini anlayamasin. Cogu kere Turk kizinin yuzune bakmakla dogal Hollandali olmadigini anlamak bile mumkun. Bu durumda kizin zaten hic sansi yok Hollanda'da adalet dagitmaya, diyebilirsiniz..
Kafasiz Adalet Bakani bakin neler diyor;
Bu ahlaksizligi yasallastiracam diyor.....
Evet, ben yine bizim muslumanlari sucluyorum. Muslumanca davranislariyla Hollandalilarin da ahlakini bozdular sonunda... keh keh keh..
Baksaniza koskoca Adalet Bakani, Esit Muamele Komisyonunun kararini bile iplemiyor.. Hollanda da cok Turk var galiba.. Hollandalilari hizla yozlastiriyorlar mi ne? Kafasiz Hollandalilar.. Sonunda Islam'a yenik dusmeye basladilar, haberleri bile yok.. Turban konusu epeyi Hollandaliyi musluman yapabilir.. Henuz pek farkinda degil bu garibanlar..
keh keh keh..

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.88

Toprağı bol olsun, üzerinde rengarenk çiçekler, bol otlar bitsin

August 31 2001, 8:07 PM 

Aziz Nesin : "İşte umduğum birisi bu Haci" diye bulutlar üstünden gizlice gülümsüyordur

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.35

:)

September 1 2001, 12:47 AM 

haci beni sasirttin

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

BENDEN BEKLENMEYEN BIR SEY DEGIL...

September 1 2001, 12:53 AM 

Sasirtmamaliydim.
Bu konuda ne dusundugumu biliyordun..
Ben taraf degistirmedim ki..
Bunlar benim icimdekiler.. Duygusal degil. Mantiksal.. Insansal..
Selam
Haci

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.66

Çuf çuf çuf çuf, çuf çuf çuf çuf, buuuuuuuuuup buuuuuup buuuuup buuuuuup

September 1 2001, 2:49 PM 

Çuf çuf çuf, çuf çuf çuf, buuup buuuup buuup

küçük çocukken trencilik oynardık, birisi öne geçer, diğerleri onun arkasında ve ellerini omuzlarına uzatır ve önde lokomotif ardında vagonlar tren düdük çalarak yolunda ilerlemeğe başlar

İşte bu Avrupa Birliği de böyle

Birisi bir konuda bir tutum takınıp kararlaştırdı mı, diğerleri zincirlemesine o tutumu kendi ülkelerinde de yasallaştırıp uygulamaya koyarlar

Uygar insanlar zamanın değerini çok iyi biliyorlar, çünkü zaman telafi edilemez, kendi kendilerine deneme yanılma yapmalarına vakitleri yok

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

YASAK ARZU UYANDIRIR...

September 1 2001, 3:35 PM 

Hic bu goruslere katilmiyorum. Yazdiklarina degil. Onlar dogru aslinda.. Onlarin icerigine.. Bir ulkenin diger bir ulkedeki kanunlari adapte etmesi cok hatali bence. Birbirine ne kadar yakin olursa olsun, hatta isterse ayni dini paylassin, iki ulke farkli toplumlardan olusmustur. Dolayisiyla ayni kanunlari paylasmamalidirlar. Hollanda Turkiye'den farkli olarak kendini aydin, ileriye donuk, ozgur dusunceye deger veren bir ulke olarak goruyor ve buna ragmen turbani yasaklamaya calisiyor. Bu durum acikca Hollanda'nin kendi temel politikasi ile bagdasmiyor. Insana "acaba Hollanda oyle dedigi gibi degil debir hipokritik mi" dedirtiyor.. Ve aslinda da oyle yani, hipokritik. Butun bati oyle... Yalanci, sahtekar ve ahlaksiz ozel bir konuda.. O konu ne biliyor musun? Islam... ve Turk'ler.. Musluman Turk'leri sevmiyorlar, istemiyorlar, onlara guvenmiyorlar.. Daha once bahsettigim Hollandali doktor arkadasim bir gun bana Turk'lerle ilgili bir olay anlatti. Guya Turk'un biri Hollanda sigortasindan para almak icin parmaklarini tornaya kaptirmis.. Jan buna butun kalbi ile inaniyordu.. Benim ustume fenalik geldi o bu hikayeyi anlatirken.. Boyle bir masala nasil inanabildigine sasirdim.. Soke oldum.. Bu ne buyuk bir ahlaksizlikdi? Bir doktor nasil boyle dusunebilirdi? Sonra durumu anlayabildim. Turk'lere inanmiyor ve guvenmiyordu Jan.. Cunku onlari tanimiyor ve bilmiyordu. Daha da kotusu tanimak ve bilmek istemiyordu. Beni tanidiktan, daha dogrusu tanimaya mecbur kaldiktan sonra, farkli dusunmeye basladi..
Turban konusunda Hollanda kendi ilkelerinden uzaklasiyor. O ilkeler baskasina ait degil. Turban TC Meclisinde yasaklanabilir. Diger ozel kurumlarda yasaklanabilir. Bunu ozgurluge karsi bir darbe olarak dusunen bir zihniyetin Turban'i yasaklamasi ise, kolay kolay affedilir bir sey degildir.. Hollanda ikili oynuyor. Bu da ahlaksizliktir..
Isin diger bir yonu daha var.. Bu kanun, eger gecerse, Hollandalilar turban konusunda bilincli olacaklar demektir. Bu turbanin ve muslumanligin Hollanda ve Avrupa icinde daha hizli yayilmasindan baska bir sonuc vermeyecektir.. Cunku yasak arzu uyandirir.. keh keh keh..
Avrupada irkcilik ve her turlu ayirim kol geziyor. Onlar ozgurlugu yalniz kendilerine layik goruyorlar. Turk'ler onlar icin bir tur dert ve beladan baska bir sey degil..

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.124

Bu SıkmaBaş denilen örtünme yüzünden Bahriye ÜÇOK katledildi

September 1 2001, 4:03 PM 

Simgedir, gösteriştir, ideolojik bayraktır, sonuçta amaçları siyasaldır, din/inanç gereği deyip dokunulmazlık sağladıktan sonra benzer taktikleri başka boyutlarda sürdüreceklerdir. Masum bir konuyu kurnazca istismar etmişlerdir. Başörtüsü, bürük, ferace normal hayatın bir parçası ve hatta ev içinde ve evden dışarı çıkarken kadınlara örtünme kolaylığı sağlıyor fakat bunlar sınırları zorluyorlar, din/inanç konularını dayatma yaparak istismar ediyorlar. Doktor, Hukukçu, Öğrenci, Öğretmen falan filan sıkmabaş örtüneceklermiş, uygar insanlar bunların istismarcılığını fark etmişler ve artık uyanıyorlar ve hoşgörü göstermiyorlar. Sen büronu temizleyen kendi halinde kadın normal olarak başını örtse kızmazsın fakat hergün senin karşında sıkmabaş halde gelirse kendinden ve hastalarından ahlaksız mıyız diye kuşkulanmaz mısın? Sıkmabaşlılık tahrik ve hakaret konusudur, kendileri gibi örtünmeyenleri ahlaksızlıkla itham etmek gibidir ve ayrıcalık ve fesat ve siyaset düzenidir
Anlayabiliyor musun acaba çok bilen haci

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

AVRUPA TURK'LERDEN VE ISLAMDAN NEFRET EDIYOR.

September 1 2001, 4:36 PM 

Anlayamiyorum Hic...
Kimden ve neden korkuyorsunuz, korkaklar.. Onlardan mi, yoksa kendinizden mi ? Ben de mi onlar gibi olurum diye korkuyorsunuz?..
Oldurecek sapik icin ozur mu yok? Hangi cagda yasiyoruz. Bu turban gorusu senin gorusun. Benimki farkli.. Ben sahsen turbandan hoslanmasam bile kim oluyorum da onu yasaklamaya calisiyorum. Ne kadar barbarca bir caba oldugunu gormuyor musun bu yasaklamanin? Ayrica arzu uyandirabilecegini... Turbani yasaklamanin nedeni Hollanda icin korku olabilir.. Ama degil! Korku senin gibilerin duydugu bir his.. Oculer gelecek bizim canimiza okuyacak saniyorsunuz. Hollanda korkmuyor turbandan. Nefret ediyor. Tiksiniyor.. Anladin mi simdi gercek nedenini? Sende diger Turk aydinlarinda da biraz tiksinti var ama, onu kamufle etmesini biliyorsun.. Korku agir basiyor. Turkiye ve Avrupa ulkeleri ABD ile karsilastirilinca, o kadar geri ve bagnaz ulkeler olarak goruluyor ki.. tahmin edemezsin.. Golgenizden korkuyorsunuz. Burada ise, degil turbani, cok daha asirisini bile gormek mumkun. Bir gun elinde tesbih, salvarli, uzun top sakalli bir erkegin arkasindaki dort kadinla birlikte caddede yurudugunu gordum.. Kucuk dilimi yutuyordum..
Avrupa ulkeleri bile kendilerine guvenden yoksun.. Butun yapacagin kanunlari uygulamak. Ama oyle kiyafat yasagi gibi, sacma sapan, cag disi kanunlari degil. Cagdas kanunlari esit olarak uygulayacaksin. O zaman muslumani da onlardan yararlanir, hristiyani da, dinsizi de ve kimse, "biri gelip bana su kiyafeti zorlayacak" diye dusunmez ve zorlayamaz.. Turk aydinlarinin korkmasi icin bazi nedenler olabilir. Onlari anlayabiliyorum. Ama Avrupa ulkelerindeki korkuyu anlayamiyorum. Dedim ya o aslinda korku falan degil. Nefret..
Selamlar korkak kardesim..
Haci

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.133

ne korku ve ne de nefret, doğrusu çağcıllığı sahiplenmek

September 1 2001, 4:48 PM 

Sonuçta başarısızlığa gidiyorlar ya sen ona bak

gördüğün manzaraları daha çok görebilmeni mi dileyim, Amerikalı

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

DUSUNOZURLULERIN DUSUNU ONLARIN TURBANIDIR..

September 1 2001, 8:27 PM 

Hayatimda cesitli kiyafetlere burunmus degerli insanlarla karsilastim.. Turbanli sih lerle, sari li Hindistanli ve Pakistanlilarla ve diger bize gore garip kiyafetli cesitli gelenekleri temsil eden insanlarla.. Turkiye de bile cesitli yerel giysilerin varligini gozledim.. Kuzey doguda pestemalli kadinlari, Adana da kara salvarli erkekleri ve digerlerini..
Turbanli sihlerle ve sarili doktor bayanlarla cok yakindan tanistim ve birlike calistim.. Onlara yonelik en ufak bir elestiriye sahit olmadim.. Onlari kiyafetlerinden dolayi kinayan ve degismeye zorlayan bir dusunce sekli ile karsilasmadim. Kiyafetlerinden ve geleneklerine olan sadakatlarindan dolayi onlarda bilgi ve zeka eksikligi gozlemedim..
Bence iyiligi, guzelligi, cagdasligi, bilimselligi yanlis degerlerde ariyorsunuz.. Son derece sekilcisiniz. Turkiye'den Amerika'ya gelen ve unlu bir universiteyi ziyaret eden bir bakanlik ekibinin Turkiye'de o universite binalarinin benzerini insa ettirmede israr etmesi gibi bir zihniyet icindesiniz.. Benzer binalar insa edilince, gerisi kendiliginden gelecek zannediyorsunuz. Turbani kadinlarin kafasindan cikarmakla o kadinin simgeledigi bir zihniyete karsi bir zafer kazandiginizi dusunecek kadar geri zekalisiniz.
Size soyleyecek baska lafim yok..
Turban kadinin kafasini orttugu kucuk bir bez parcasi.. Peki ya sizin bu konudaki dusunceleriniz? Korkarim sizin beyninizin eseri olan o zayif kivilcimlar da sizin turbaniniz..

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.171

Çok inatçısın Haci

September 1 2001, 8:59 PM 

Amaçları politik anlamıyor musun
Sıkmabaş siyasal amaçlarına yönelik ve her grubun sıkmabaşlılığı, örtünme şekli, örtülerine atıkları iğnelerinin tarzı bile farklı

Desene ki "bana bunlardan be birader, dedem yok ki derdim olsun, tasası bana mı düştü!"

Öyle olsun be Haci,
Çabalasınlar fırsat bulabilirlerse

----------------
Geçengün dişçiye gittim bekliyorum, içeride klima yok ve sıcaklık en az 35 derece ve nem oranı buralarda %60 dolayında oluyor
yanıma dal gibi zayıf bir kız öğrenci geldi bekliyor.
O sıcakta manto giymiş, Başını sıkmabaş ağlamış elinde test kitabı ders çalışıyor bir yandan da bir başka dergiyi yelpaze edip serinlemeye çalışıyor
Sence bu çocuklara böyle eziyet eden koşulandırma/yönlendirme mantıksız ve haksız değil mi Allah'ın Adamı çok fazla inatçı Haci?!

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

COZUMUNUZ NEDIR? BILELIM..

September 1 2001, 9:51 PM 

Sevgili Hic..
Amaclarinin politik oldugunu soyleyen, iddia eden sizsiniz, onlar degil. Onlar bir gelenegi surdurmeye calisiyorlar. Hepsi o kadar.. Kiyafet elbette kendini belirtmektir. Dusunlerin disa yansimasini saglayan bir aractir. Politik bir amaci da olabilir.. Onlar oyle gormese bile, size oyle geliyor olabilir. Hem politik olsa ne olacak? Diyelim amaclari politik. Eger gercekten namuslu, kanunlari halkina esit olarak uygulayan, demoktatik ve cagdas bir ulkede yasiyorsaniz, onlardan ve diger asiri uclardan korkmaniz icin bir neden yoktur. Turkiye boyle bir ulke olmadigi icin, Turkiye'deki tedbirleri anlayabiliyorum.. Ama Hollanda'nin Turkiye tavri takinmasini anlamaya olanak yok.. Onlar korkularindan degil, nefretlerinden turbani onlemeye calisiyorlar.. Acaba ayni seyi sarili kadinlara veya turbanli sihlere uyguluyorlar mi?
Anlamadigim bir husus daha var. Siz Turk aydinlarinin birtakim hak ve yetkilere sahip olduguna inanmaniz.. Onu yapma, benim dedigimi yap zihniyeti.. Masum bir takim insanlara tahakkum etme zihniyeti.. Onlari insandan saymama zihniyeti.. Onlari asagilama zihniyeti..
Simdi soyleyin bana bakiiiimmmm.. Turbani yok edecek ne gibi tedbirler almayi dusunuyorsunuz? Discide yaninda oturan o musluman kiz sicak havadan, senin ondan rahatsiz oldugun kadar bile, rahatsiz olmamistir garanti.. Benim anlamadigim, sizlerin neden bu gercekleri bilmenize ragmen, turbana karsi cikmakta israr etmeniz.. Bir cozum yolu bagislamadan.. Cunku biliyorsunuz ki, baska bir cozum yolu yok.. Olamaz.. Sapkin da olsa, herhangi bir inanctan dolayi turban takmayi yegleyen bir zihniyetle savasmanin olanaksizligini goremiyor musunuz?
Hem sen sih erkeginin neden turban taktigini biliyor musun? O turbanin altinda ne oldugunu biliyor musun? Saclarini kesmiyorlar ve turbanin altinda topluyorlar.. Sac kesmenin gunah olduguna inaniyorlar.. Butun bunlar insan olmanin cilveleri.. Bir gun bunamaya baslamis bir hasta ile konusuyordum. Soru cevap seklinde ilerleyen mulakat sirasinda, bu unutkanliginiz kendinizi hissetmenizi nasil etkiliyor seklinde bir soru sordum.. Yani unutkanliginizdan rahatsiz oluyormusunuz? Aldigim yanit beni cok sasirtmisti.. ve gercekten muthis idi.. "Kendimi, aklinin labirentinde kaybolmus olan biri gibi hissediyorum" demisti.. Iste sizler yani Turk aydinlari da oylesiniz. Yari bunak, yari akilli, neyin dogru, neyin yanlis oldugunu tam olarak anlayamayan ve degerlendiremeyen, kendi acimasiz ve kati dusunlerinin karanlik dehlizlerinde kaybolmus garibanlarsiniz. Turkiye'de turban vardi ve her zaman var olacak.. Pragmatik olmanizi tavsiye etmekten baska bir sey diyemiyorum. Asil inatci olan ben degilim. Sizlersiniz.. Sizi ikna etme gibi bir amacim yok.. Ben sadece sizlere bazi gercekleri isaret ediyorum.. Turban takacak, yaz gunu bile pardosu giyecek kadar fanatik bir insani kanunlarla, yasalarla islah etmenize olanak olmadigini bilmenizi istiyorum.. Turkiye'de onlar da olacak, digerleri de.. Sonunda bir denge olusacak. O dengenin olusmasina bir turlu izin vermiyorsunuz. Bu nedenden dolayi da, nasil bir dengenin olusacagini bilemiyoruz. Karsilikli muthis bir itimatsizlik, hatta dusmanlik var.. Kimse kimseyi begenmiyor. Turban bu durumun simgesi olmus durumda. Aslinda kimse daha derindeki temel sorunlara deginmek istemiyor. Butun sorunlar aciga cikmadan ve tartisilmadan Turkiye'nin sorunlarini halletmeye olanak yoktur..

Respond to this message   
Current Topic - TürkiyeCumhuriyeti Rejimi üzerindeki Türban baskısı AB'de de tepiyor
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss