YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Burçlarla, Astrolojiyle, çeşitli yöntemlerle fal bakmak ve inanmanın İslam'daki yeri ?

September 3 2001 at 7:39 PM
hiç  (no login)
from IP address 212.156.126.191

Ey insanlar, sakının yıldız bilgisi öğrenmekten; ancak karada, denizde, yıldızlarla yol bulacak kadar bir bilgi belleyebilirsiniz. Çünkü yıldız bilgisi, insanı gaybden haber vermeye götürür; müneccim, gaybden haber verene benzer; gaybden haber veren büyücü gibidir; büyücü ise kâfir gibi. Kâfirse cehennemdedir. Yürüyün Allah'ın adıyla (Muhammed Abduh Şerhi, 1, s. 128-129).
Hz. Peygamber (s.a.a), büyü, üfürükçülük, kuşların uçuşundan hüküm çıkarmak, kâhînlik, yıldız bilgisi, muska takmak gibi batıl inançları tamamıyla men etmiştir. Câmi'us-Sagıyr, 1, s.31, 67, 123, 2. 116, 140, 148, 142, 187; Künûz'ül-Hakaaık, 2, s.87, 120). Hattâ Hz. Ali'ye (a.s), "Yâ Ali, yıldız bilgisi bildiğini iddia eden kişi ile düşüp kalkma" buyurmuştur (Künuz'ül-Hakaaık, 2, s.206).

Respond to this message   
AuthorReply
HACI
(Login hacihaci)
66.31.118.77

NE BUYUK YALAN...

September 3 2001, 8:10 PM 

Neymis efendim...

Hz. Peygamber (s.a.a), büyü, üfürükçülük, kuşların uçuşundan hüküm çıkarmak, kâhînlik, yıldız bilgisi, muska takmak gibi batıl inançları tamamıyla men etmiş"

mis......

Hadi be yalanci sahtekarlar.. Anamin bana yaptirdigi ve takmamda israr ettigi muskami gostereyim mi? Turkiye'de ufurukculerin kol gezdigini ve her turlu kahinin fal bakip, istikbali okudugunu...

Gercekci olun biraz..
Palavra atmayin..
Hangi ulkede yasiyorsunuz siz yahu..
Islam'in temeli bunlardir.. Hurafeler, bagnazilik, gerilik, cahillik.. yobazlik..
Kim, kimi kandiriyor..
Gafiller

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.231

Ne diye delleniyon ki, Bu forumda İslam'ın aslı araştırılmıyor mu?

September 3 2001, 8:53 PM 

Demek ki senin kızdığın şeyler İslam'ın özünde yok; sonradan din konusu diye insanlar birbirlerine yutturuyorlar, bana kızacağına Hans'a sorsana, o falcılık uzmanı

Sevgili Haci, asbiyet sana hiç iyi gelmez

Respond to this message   
HACI
(no login)
64.12.105.49

YALANCILAR SIZI.. HEPINIZ AYNISINIZ..

September 4 2001, 10:56 PM 

Sevgili Hic;
Benim kizdiklarim Islam'in temel taslaridir.. Yani astroloji, falcilik vs. Onlarin Islam'in temel tasi olmadigini iddia eden yalancilara kiziyorum ben.. Sana degil..
Ilginc olarak, onlar, Hristiyanlik ve Yahudiligin de temelini doseyen taslardir.
Bu yonden bakinca Islam fazla geri gibi durmamaktadir ama, adi cikmistir bir kere.
Nedendir acaba?
Hristiyanlikta az mi hurafe vardir? Butun Hristiyanlik yalan, dolan ve fantazi ustune kurulmamis midir? Hele Yahudilik.. Bagnazlikda Yahudilikten daha asiri gitmeye olanak var midir?

Respond to this message   
Current Topic - Burçlarla, Astrolojiyle, çeşitli yöntemlerle fal bakmak ve inanmanın İslam'daki yeri ?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss