YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum BURASI BİZİM AĞAÇ EVİMİZ

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

Next Topic >>Foruma Geri Dön  

oğluma ağıt

October 15 2001 at 11:03 PM
  (no login)
from IP address 212.252.3.136

17 ekim 1998
gökler birden karardı
içimizi kapladı bir hıçkırık feryadı
fransadan haber geldi emren gitti dediler
gecenin bir yarısı inliyor sanki yer gök
canımdan bin can koptu dayanmaz buna yürek
ablası feryat figan annesi bin perişan
yükseliyor feryatlar figanlar arşa çıktı
bir trafik kazası aldı Emremi bizden
henüz gençlik çağında 22 yaşında
ayırdı ecel bizi en verimli çağında
içerim kan ağlıyor dayanmıyor yüreğim
söyle oğul nerdesin söyle bende geleyim
ölüm sana yakışmaz uğruna ben öleyim
Tükendi elif ablan annen feryadu figan
Kurban olayım oğul dayanmıyor buna can
Yirmiiki yıllık emeğim yavru ceylan bakışlım
Şimdi sende benim gibi karanlıktamısın
sende bizler gibi yasta kederdemisin
Yoksa oğul yoksa o dönüşsüz yoldamısın.
söyle yavrum söyle bundan böyle neyleyim
perşanım birtanem türlü türlü haldeyim
yirmiiki yaşında kara toprak yuvan oldu neyleyim

Respond to this message   
AuthorReply
HACI
(no login)
66.31.116.137

ACINIZI PAYLASIYORUM...

October 16 2001, 4:12 AM 

Sevgili Mehmet Akasan;

Acinizi butun kalbimle paylasiyorum.. Benzer bir deneyimden gecen biri olarak sizi cok iyi anliyorum.. Acinizi azaltacak hic bir gucun olmadigini, onu yalniz digerleri ile paylasarak azaltabileceginizi biliyorum..

Ote dunyaya inanmiyorum sahsen ama, eger varsa, oglunuzun orada ozgur ve mutlu biri olarak sonsuzluga kavustuguna eminim..

Belki de su anda kendine bir aile kurmustur.. Mutludur.. Sizlerle birlesecegi zamani beklemektedir..

Sabirli,direncli ve.....
Gelecek icin umutlu olmanizi dilerim.....

Gelecek olum bile olsa..

Selam

Haci

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
213.153.175.62

Tut elimi

October 17 2001, 6:41 PM 

Sık sıkabildiğin kadar. Ne kadar yararı olacaksa.

Respond to this message   

(no login)
212.2.216.46

gördüm

October 17 2001, 11:56 PM 

bildim,paylastim acinizi..
tanidik oldu yüreginiz...
$imdi dostuz ,eleleyiz...

Selamlar...

Respond to this message   

(no login)
213.122.2.69

Untitled

October 19 2001, 12:08 AM 

Buyuklerimiz hep "insanin cani acidigi yerdedir."der. Boyle bir aciyi bizlerle forumda paylastiniz.Okudugum sirada acinizi hissederken kendimi hissettim bir anda dondum kaldim. Farkinda olmadan agzimi siki sikiya sol elimle orttugumu farkettim. Acinin sesi ni disariya cikartmamak icinmi yoksa acinin buyuklugunden korkumdanmi yaptim bu hareketi anlayamadim. Tek hissettigim butun adelelerimin kasilip ensemde agirligini hissettigim bir uzuntunun, yokolmanin, gorememenin, koklayamamanin, yitip gitmenin gercekligi ile basbasa kalmanin korkunc bir boyutu olmali. Sizi hissediyorum.
Bu sitede aciyi paylasma cesaretini yurekliligini bize goesterdiginiz icinde minnettarim.

Respond to this message   
dost
(no login)
193.250.192.11

elif

October 20 2001, 1:23 PM 

kendini bu kadar harap etmen yanlis
kardesine arabayi senin almis olman
o nu sen oldurdun manasina gelmez
sen abla olarak kardesine sevgini gosterdin
olum Allah in takdiri
acinizi paylasiyorum
sevgiyle...

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.136

okumadım ezberledim

October 21 2001, 5:45 PM 

sevgili emre için yazdıklarınız beni çok derinden etkiledi acınızı yürekten paylaşıyorum tanrıdan dileğim emre ve emre gibileri bir daha bu tür kazalarla genç yaşta hayata doymadan veda etmesinler ne yaparsak yapalım kaderin önüne geçemiyoruz ateş düştüğü yeri yakarmış bu söz çok doğru dünya her gün bunları yaşıyor dilerim bir daha yaşamasın

Respond to this message   
gazozcu
(no login)
213.122.206.193

acınızı paylaşmak

October 22 2001, 5:01 AM 

Biliyorum ne desek acınızı paylaşmak için yetersiz kalacak. Çocuğu o ölüm noktasından dönmüş ve saatlerce o endişeyi çocuğunun başucunda yaşamış bir baba olarak sizi anladığımı sanıyorum.
Ama n'olur kendinizi koyvermeyin. Sizin metanetiniz ailenizin diğer fertlerine de yaşama gücü verecektir. Onların da size ihtiyacı var. Şu anda dolan gözlerim ve yüreğim sizlerle..

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.136

kaderden kaçılmıyor.

October 23 2001, 10:17 PM 

tüylerim diken diken oldu ,genç delikanlı birinsanın biranda yokolması insanı derinden yaralıyor ...telafisi yok çünkü tanrım nolur şu trafik kazaları zamansız ölümler çok ocaklar yıktı çok canlar yandı çok analar çok babalar kardeşler ablalar abiler ağladı ateş düştüğü yeri yakardemişler biliyorum ama şu anda emrenin acısını paylaşıyorum tanrım bu acıyı unutturacak başka acılar göstermesin

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.136

kaderden kaçılmıyor.

October 23 2001, 10:19 PM 

tüylerim diken diken oldu ,genç delikanlı birinsanın biranda yokolması insanı derinden yaralıyor ...telafisi yok çünkü tanrım nolur şu trafik kazaları zamansız ölümler çok ocaklar yıktı çok canlar yandı çok analar çok babalar kardeşler ablalar abiler ağladı ateş düştüğü yeri yakardemişler biliyorum ama şu anda emrenin acısını paylaşıyorum tanrım bu acıyı unutturacak başka acılar göstermesin

Respond to this message   

(Login KYBELE)
195.87.181.192

rengin beyazdi olum. ayazdi

October 23 2001, 11:13 PM 

dolmaklar hep tasmak icindi
umuda doldum da aciya tastim
ayakucumdaki sarilik
tek tasamken umuda sis bulandi gun dondu
karisti karisti karisti beyazlara.

bir beyaz geldi yok etmek icin
ote beyazi
bir beyaz gitti..
o beyaz ki
o gun ve ondan sonra
bir daha hic mi hic gelemedi
UMUDA
sonra beyaz
toprakla karisti

KALDIYSA EGER EN SONA Y?NE
B?R BASKA BEYAZ KALDI...

Respond to this message   
HACI
(no login)
152.163.213.201

SON UMUT......

October 23 2001, 11:40 PM 

Ben yine de Kibele kadar umutsuz olmamaya calisiyorum. Cok onceleri olume hitap etmis ve onun varligindan bir tur teselli buldugumu ifade etmistim... Henuz ozlemiyorsam da, onu hala seviyorum ve son bir umut olarak dusluyorum.

SON UMUT......

Olumsun.....

Sonsuzdan bakan,
Kara, derin gozlerin ve,
Bilinmezligin esiginde yucelen,
Ulu heybetinle,
Kacinilmaz bir sonu simgelersin.

Bir ruh gibi,
Hafif bir esinti gibi,
Sessizce gelip,
Gorevini yaparsin.
Sonra yine yokluga yonelip,
Sonsuzlugun karanlik golgesine
Kacarsin.

Aci ve izdirap birakirsin,
Geride.
Ozlenmezsin, sevilmezsin,
Aranmazsin, istenmezsin,
Cogu kere.

Kimdir sana hukmeden,
Nedir seni costuran
Bilinmez,
Kan, oraginin ucundan
Eksilmez.

Hic yorulmazsin,
Hic acimazsin,
Kadin, erkek, bebek demez,
Ayrim yapmazsin.

Yine de her bedduaya kulak asmaz,
Her sucluyu cezalandirmazsin.
Her cagriya hizla kosmaz,
Her dilegi hemen uygulamazsin.

Kimbilir,
Belki sen de benim gibi,
Sevmeyi sevilmeye yegleyen,
Platonik bir asik ve,
Comert bir sarhossun,
Unutmasan bile sonunu her askinin,
Unutulmaktan pek yakinmazsin.

Korkulu unune ragmen,
Umutsun,
Her umudunu yitirene,
Caresin,
Her caresiz derde dusene.
En guvenilir dostsun,
Ey tatli olum.
Bir son gibi gorunsen de,
Belki de yeni bir baslangicsin,
Hem bu dunyada kalana,
Hem ote dunyaya gocene.

Haci.....

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.136

yaşam bir çiçek mutlak solacak

October 24 2001, 6:52 PM 

acınızı derinden paylaşıyorum yaşam bir masal gibi bir başlangıcı var o herkesce malum ya so o hiç kimse tarafından bilinmiyor cahit sıtkının dediği gibi kimbilir nerede nasıl kaç yaşında işte bunlar meçhul ben bu tür ölümlere dayanamıyorum tanrım kimselere vermesin tüm aileye baş sağlığı diliyorum

özge acar

Respond to this message   
berna şahin
(no login)
212.252.3.136

meçhule giden yolcum

October 25 2001, 8:20 PM 

Merhum Yahya Kemal Beyatlı'nın sessiz gemi şiiri aklıma geldi sonu galiba şöyle bitiyordu ,gidenlerin her biri memnunki yerinden birçok seneler geçti,dönen yok seferinden ...Evet ne dönen var nede bir haber veren bizce meşhul dünyaya gelişimizde öyle değilmi geliş belli ama kaderişmiz meçhul.Kendi anne ve babalarımızı ülkemizi seçme şansı varmı yok yarınımız bellimi hayır her şey meçhul işte Emre Kardeşimizde bilseydiki o arabayla giderse kaza olacak binermiydi o araca hayır binmezdi burda şimdi şu çıkıyor ortaya emre kardeşimiz bir dakika sonra olacak olayı bilmiyor bilmesi de imkansız şu halde kader denen birşey var insan doğarken bunlar hepsi belirlenmiş onun için kaderden hiç bir yere kaçamıyoruz yüce mevlam neylerse güzel eyler belkide o kaza başka bir olayı önledi bunuda bilemiyoruz tabi insan ne bileyim allah korusun bir cinayete kurban gitmesi her halde daha kötü tüm akaslan ailesine sabırlar diliyorum acınızı paylaşıyorum

Respond to this message   
berna şahin
(no login)
212.252.3.136

meçhule giden yolcum

October 25 2001, 8:25 PM 

Merhum Yahya Kemal Beyatlı'nın sessiz gemi şiiri aklıma geldi sonu galiba şöyle bitiyordu ,gidenlerin her biri memnunki yerinden birçok seneler geçti,dönen yok seferinden ...Evet ne dönen var nede bir haber veren bizce meşhul dünyaya gelişimizde öyle değilmi geliş belli ama kaderimiz meçhul.Kendi anne ve babalarımızı ülkemizi seçme şansı varmı yok yarınımız bellimi hayır her şey meçhul işte Emre Kardeşimizde bilseydiki o arabayla giderse kaza olacak binermiydi o araca hayır binmezdi burda şimdi şu çıkıyor ortaya emre kardeşimiz bir dakika sonra olacak olayı bilmiyor bilmesi de imkansız şu halde kader denen birşey var insan doğarken bunlar hepsi belirlenmiş onun için kaderden hiç bir yere kaçamıyoruz yüce mevlam neylerse güzel eyler belkide o kaza başka bir olayı önledi bunuda bilemiyoruz tabi insan ne bileyim allah korusun bir cinayete kurban gitmesi her halde daha kötü tüm akaslan ailesine sabırlar diliyorum acınızı paylaşıyorum

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.136

yaşam bir masal bir filim gibi perde kapandımı her şey biter

October 26 2001, 7:21 PM 

acınız dayanılmaz biliyorum bende bu acıyı tattım geriye dönmek istemiyorum o günleri hatırlamak istemiyorum zor,oldukça zor yaşayan bilir allah kimselere yaşatmasın bu tür acıları evet tıpkı bir masal gibi bir anda bitiyor herşey ...tanrım geride kalanlara sbır ver dayanma gücü ver .acınızı bende paylaşıyorum dilerim hiç kimse böyle bir acıyı yaşamasın ÖLÜM NERDEN GELİRSEN GEL ama zamanlı gel başımın üstünde yerin var ,hoş geldin sefa geldin nolur gençler ölmesin bu dayanılmaz bir acı SİMGE

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.136

KARANLIK DÜNYAM

October 31 2001, 7:40 PM 

Sevgili emre hayatının en verimli çağında ansızın gitmen beni derinden etkiledi çünkü bu olayı ben de yaşadım ve halen kapkaranlık dünyam her şey anlamını yitirdi benim için yaşam hiç tat vermiyor artık ...
Akaslan ailesine yüce allahtan sabır ve metanet dilerken sevgili emremize tanrıdan rahmet diliyorum

Respond to this message   
GÜLBEN
(no login)
212.252.3.136

SENSİZLİK ÇOK ZOR

November 4 2001, 8:53 PM 

Ne bahçeli evimiz oldu nede ismini kader koyacaktık kızımız oldu...Neler vardı o küçücük dünyamızda hayalde olsa ne güzel yarınlar çizmiştik seninle .Şimdi sen gittin ben neden burdayım hala senden sonra yaşam bitti benim için ne amacım kaldı nede o güzel hayallerim her şeyimi seninle birlikte kaybettim yerdemiyim göktemiyim dünyadamıyım bilmiyorum üç yıldır yolunu gözlüyorum her kapı çalışında her telefon gelişinde sensin diye koşuyorum çünkü hala kabullenemedim bu bir kabus birazdan uyanacağım kötü bir kabus gördüm diye haykıracağım sen gittin ya senden sonra benim dünyam karardı ya gel uzak dünyaların tatlı sevgilisi yada benide yanına al...

Respond to this message   
BORDEAUX Lİ DOSTLARIN
(no login)
212.252.3.136

SELAM SANA SEVGİ SANA RAHMET SANA DELİKANLIM

November 6 2001, 7:33 PM 

zaman hızlı aktı geçti sen aramızdan ayrılalı üç yıl doldu ...1998 biz hala 1998 deyiz ve eylül ayında hiç bitmeyecek eylül gelmeyecek ekim gitmeyecek delikanlım gitmeyecek o hep bizimle ve bizimle kalacak hemde en güzel şekilde en güzel yerimizde seni çok çok özledik ya sen gel yada bekle nasıl olsa fazlz bir zaman kalmadı bizler geleceğiz sana ordada buluşacağız yarım bıraktıklarını birlikte tamamlıyacağız hoşça kal delikanlım hoşça kal birtanem

Respond to this message   
dost
(no login)
193.250.127.135

yeter artik

November 7 2001, 6:11 PM 

uzatmayin bu aciyi
icim parcalaniyor

Respond to this message   
Mehmet Akaslan
(no login)
212.252.3.136

DOSTTA CEVAP

November 8 2001, 9:27 PM 

sevgili arkadaşım dinmez bu acı gitmez başımda hüzün bitmez içimde kanayan yara ne zamana kadar diyorsun Takvimler mahşer gününün tarihini yazmıyorki

Respond to this message   
dost
(no login)
193.249.238.239

sevgili mehmet akaslan

November 9 2001, 3:05 AM 

takvimler mahser gununu yazmiyor
dogru ama
biz biliyoruz ki
o gun gelecek
ve sevdiklerimize kavusacagiz
dua'm sevdiklerimizle cennette gorusebilmek
Allah gunahlarimizi bagislasin

Respond to this message   
SEDA KIZILIRMAK
(no login)
212.252.3.136

BİR GENÇLİK BÖYLEMİ BİTECEKTİ

November 28 2001, 10:30 PM 

Sevgili Emre seni hiç tanımadım tesadüfen ağaç eve geldim tesadüfen babanın yazdıklarını okududum ... Keşke hiç bu siteye girmeseydim keşke bu acı dolu hüzün dolu ,keder dolu satırları okumasaydım...
Gençler ölmesin onlar nice emeklerle o yaşa getiriliyor ne zorluklarla ne meşakatle yetiştiriliyor ve pırıl pırıl gençlerimiz bir insanın bir saniyelik hatasının kurbanı oluyor ocaklar sönüyor analar ağlıyor babalar sonu olmayan acılara gark oluyor nolur trafik canavarlarına sesleniyorum yeter artık dinsin bu acı alkollü araç kullanmayın trafik kurallarına dikkat edin aşırı sürratten kaçının ...
Emreler ve Rmre gibiler bir daha ölmesin evgili Emremize rahmet Akaslan ailesine başsağlığı diliyorum Dilerim bunlar artık son olur.

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.136

Re: oğluma ağıt

January 24 2002, 7:30 PM 

Sevgili Emrem. 20 ocak senin doğum günün bu gün 20 ocak 2002 tüm dostların ve sevdiklerinle sana geldik 3 yıl doldu 4 düncü yıla girdik sen yoksun sensizlik o kadar zor o kadar zorki tarifi imkansız acılar içindeyiz tanrım böyle acıları kimselere göstermesin .Bu gün seni ve sevgili mehmet poranı birlikte andık Doğum gününü ne şekilde kutlayacağımı bilemiyorum şaşkınım o kadar güçkü sensizlik hala kabullenemiyorum bir gün mutlak görüşeceğiz o gün gelinceye dek çok acılar çekeceğim yerin CENNET olsun nur içinde yat benim sevgili EMREM

Respond to this message   

(no login)
88.243.217.147

Re: oğluma ağıt

July 4 2009, 1:05 PM 

Önce oğLun..Ve şimdi sen...İkiniz de cennettesiniz; bundan kimsenin şüphesi yok...HuzurLu oLduğunu da biLiyorum; kavuştun ona...AyrıLık sormuyor bize; geLeyim mi diye...TebessümLer hüzün oLuyor birden...

Allah rahmet eyLesin...

Respond to this message   
Elif
(no login)
85.108.69.65

Babam ve Emre

July 7 2009, 11:21 AM 

Babam sonunda Emre'ylesin... Baba gitmeseydin. Ne olur kalsaydın ne olur. Çok özlüyorum seni, çok zor dayanmak. Çok zor çok zor. Sen nasıl bir melektin baba! Nasıl bir melektin ki herkes severdi, herkes arkandan ağlıyor, herkes güzel şeyler paylaşmış da söylüyor. Emre'yle buluşmuşsundur umarım baba. Lütfen buluşmuş ol. bu hasret bitsin. Bu acı bitmiş olsun senin için artık baba. Çok özledim. çok çok çok çok. ÇOk seviyorum seni babam çok.

Respond to this message   

(Login dogan)
60.240.216.230

....devami

July 7 2009, 2:39 PM 

yeni alternatiforum da

£¥£¥

Respond to this message   

(no login)
85.96.185.103

artık onunlasın..

July 9 2009, 5:05 PM 

Mehmet Amcamm..
Acaba duyuyor musun, goruyor musun..
Bizleri bir sekil izleyeceginden o kadar eminimki senin.
Ogluna kavustun, artık cok ozlemistin farkındaydım.
Bizi erken bıraktın ama Emreye kavustun.
İkinizin de mekani cennet olsun.

Respond to this message   
Current Topic - oğluma ağıt
  Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss