<< Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  

Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

January 4 2006 at 10:53 AM
Score 1.0 (1 person)
  (Login Svevlad)

 
Već 150 godina traje hajka na Srbe s područja Austro-Ugarske, upravljena tada od strane njene tajne policije, zarad razbijanja hrvatsko-srpskih odnosa i očuvanja trule Habsburške monarhije, tamnice slovenskih naroda koji su morali biti kmetovi Beču i Pešti punih 1000 godina.

Već punih 150 godina Hrvati su nahuškani od strane Beča protiv Srba na razne načine, a prevashodstveno da otimaju srpsku kulturnu baštinu – od književnosti i jezika, do mitologije i teritorija.

U tom vremenu, plaćenik Ante Starčević, hrvatski tzv. "otac domovine", radio je sve što je mogao da se do tada u Hrvatskoj vrlo poštovani Srbi (posebno kod Iliraca, ali i kod plemstva), bace na stub srama kao narod KOJI JE OTEO HRVATIMA KULTURU! Kako nisko i licemerno, a samo zato što je bio odbijen da bude predavač na Velikoj školi u Beogradu!

Eto, i danas se plagijati šire među Hrvatima, što samo šteti srpsko-hrvatskim odnosima. Došlo je vreme ISTINE! HRVATI MORAJU ZNATI ŠTA JE BILA ISTINA U TO VREME KADA MASA NJIHOVIH DEDOVA BEHU SRBI! Moraju znati da su pravi Hrvati VOLELI SRBE I VEOMA IH POŠTOVALI!

Srbi su svojim rukama odbranili Hrvatsku od Turaka, a u nju su došli na poziv austrijskih zapovednika, jer su Hrvati pobegli ka Slovačkoj, Mađarskoj i Poljskoj. Kako je to bilo?

Ugarski kralj Matija pozvaće mahom u svoje vojne redove srpske vojnike, nakon pada srpske despotovine u turske ruke 20. juna 1459. godine, kada je poslednji srpski kralj iz Bosne, Stefan Tomašević, predao utvrdu Smederevo, čime je nestala srpska srednjovekovna država. Počele su nove seobe naroda iz Srbije ka severu i zapadu (koje su inače trajale tokom vekova), a Srbi su se nadali da će kad-tad vratiti svoju zemlju nazad. Kralj Matija je 1475. godine u svoju ličnu gardu odmah stavio 5000 Srba-husara (lakih konjanika), a u isto vreme Srbi su već odavno bili na tlu Slavonije, Prigorja, Posavine, Podravine i Bilogore (1434. g. Katarina Branković udata za grofa Urliha Celjskog, vladara nad Hrvatima, dobila je utvrde Veliki i Mali Kalnik kod Križevaca, Rakovac kod Vrbovca i Medvedgrad nad Zagrebom u kojima je bila njena vojnička posada. Katarina je jedno vreme vladala Hrvatskom sa svojim vojnicima iz Smedereva, pošto je Ulrih ubijen u beogradskoj tvrđavi, a župan Zagrebačkog polja bio je Srbin iz Despotovine, vlastelin Bogavac Milaković. Svoju novu teritoriju Srbi su nazvali Vretanija (identično s Britanija samo na grčkom jeziku). To je ono što nikada hrvatski istoriografi ne pominju u svojim spisima o srednjovekovnoj Hrvatskoj, dok je to istorijski fakat, koji se može proveriti u svim najpoznatijim stranim istoriografskim enciklopedijama.

Dakle, već tada su Srbi počeli naseljavati Hrvatsku i sebe su zvali Serbljima, Rascianima i Vlasima (Vlasima zato što su došli iz Vlaške, ali su takođe bili čisti Srbi-štokavci, tako da nikakav rumunski trag ne postoji među tim Srbima. I danas ima oko Temišvara koji je bio čisto srpski grad, puno Srba iz vremena srednjeg veka.).

Između 1467-1470. tamo stižu nove srpske porodice iz Bosne i Hercegovine sa vojvodom Vladislavom Hercegovićem, sinom osnivača Hercegovine, Stjepana Vukčića-Kosače. Kao utvrdu za svoju posadu dobio je opet Veliki i Mali Kalnik kod Križevaca.

1542. g. zabeleženi su Srbi kao stanovnici Ivanića, Križevaca, Topolovca, Kloštra, Virja (nekada Prodanića), Koprivnice i Ludbrega. Iste godine stiglo je 400 uskoka iz Žumberka i Kranjske, koji su se smestili u iste krajeve, jer se počela formirati prva prava Krajina, tada zvana Varaždinski generalat.

1562. g. u blizini manastira Lepavine (Križevci) došlo je nekoliko desetina srpskih porodica od senjskih uskoka, sa 60 naoružanika. Pominju se vojvode Aleksa, Dojčin, Vukmir, Radoslav, Raketa, Bakoš, Pavle, Marko Branković, Đorđe i Jovan Sladović. U Rogasje su došli Ratko Novaković, Radoslav Mislinović i Ratko Mali, a u Šeršovicu Ratko Dobrinjak. SVI ONI PRIMILI SU KATOLIČKU VERU, JER IM JE OBEĆANO, KAO VOJVODAMA DA ĆE UŽIVATI SVA PRAVA VLASTELE. Sve je to zabeleženo od strane monaha manastira Lepavine u srednjem veku, koji su se brinuli za srpsko stanovništvo koje je došlo u te puste krajeve.

U isto vreme u selo Glogovnicu pod Kalnikom uskočili su i Srbi-Morlaci da služe kao vojnici. 1583. ogroman broj Srba došao je u prvu Krajinu iz Srednje Dalmacije, preko Senja pod vođstvom Petra Hasanovića, koji se svojim junaštvom istakao u borbi sa Alibegom 1586. kod Ivanić Kloštra. On se kasnije sa posadom naselio u grad Đurđevac. Svi su pokatoličeni i danas su njihovi potomci svi Hrvat do Hrvata.

No, velik broj Srba nije se pokatoličio čak ni u toj strogo katoličkoj sredini, što je posebno bitno zbog uticaja manastira Marča i Lepavina. Najznačajniji srpski vojvoda koji je počeo s naseljavanjem prve Krajine bio je knez Ivan Pejašinović, koji je svoj narod smestio između Koprivnice i Križevaca 1587. godine. Njegove vojvode bili su Milak Graholjan i Milosav Katalenić, čiji preci su danas Hrvati.

Najveću seobu iz Slavonije (koja je mahom bila srpska i zvali su je "Mala Vlaška", "Mala Rascija, Raška", izveo je vojni austrijski zapovednik baron Herberštajn sa svojim kapetanima Lajsbaherom, Grasvajnom i Glajspahom od 1597-1600. godine. One su izvedene sporazumno s vojnim starešinama Srba, koje su htele da se bore za Hrišćanstvo, makar to bila i Austrija. Srbima su tako naseljeni – Crkvena, Sv. Ivan Žabno, Glogovnica, Topolovac, Gradec, Dubrava i Sv. Petar Čvrstec. Ljudi naseljeni u te krajeve poreklom su Srbi iz Podravske Slatine, a oni pak sa obala reke Morave (čisti Srbijanci). Najpoznatija sela-utvrde postala su Rovište kod Koprivnice i Veliki Poganac kod Kalnika. Oko Sv. Križa naseljeno je mnoštvo, preko 500 zadrugarskih porodica oko Sv. Križa. Baron Herberštajn izjavio je da je prisiljen da dovede Srbe u Austriju, jer domicilno stanovništvo nije sposobno da se brani, a kamo li da brani carevniu, nego neko i njih treba odbraniti, "pošto su navikli samo da pune koševe i podrume svojih gospodara". Hrvat je tada bio kmet, a Srbin slobodni vojnik, iz čega će kasnije izniknuti mržnja prema Srbima polovinom XIX veka, koju su namestili Austrijanci, govoreći (da bi sebe spasili u vreme izbijanja nacionalizma) kako su Srbi krivi za hrvatsko siromaštvo!

1597. godine iz manastira Orahovica pregegao je poznati "serboslavonski" episkop Vasilije i nastanio se u Marči, a njega je pratilo mnoštvo ljudi. Ogroman broj Srba stigao je u krajeve Gornje Slavonije (od reke Ilove do Sutle u to vreme) s mitropolitom bosansko-ličkim Gavrilom Predojevićem.

Znatna seoba za to vreme desila se 1688-89. godine, kada je nakon osvajanja Užica od strane Turaka (kada je Austrija bila ušla u Srbiju na neko vreme, pa opet izgubila), izvedeno odatle 6000 duša iz užičke okoline i dosljeno u Slavoniju, koja je opustela pred Turcima. Potom je tamo došlo i 1500 Srba iz Sarajeva i Tuzle, koji nisu hteli da se poturče. Treba istaknuti da je Slavonija tada bila čitava pusta i čitava je bila pod šumom. Nigde nikoga, sem u ponekoj utvrdi-gradu.

Tako je nastala PRVA KRAJINA SA SRBIMA OD ILOVE DO SUTLE, DAKLE DANAŠNJI "ČIST" HRVATSKI KRAJ, U KOJEM SU U USTVARI MASA PREKRŠTENE SRBADIJE, O ČEMU MI POSEDUJEMO SVA POJEDINAČNA PREZIMENA ZABELEŽENA OD STRANE MONAHA. SEM TOGA U MANASTIRU LEPAVINA KOJI JE I DANAS PONOSAN I STOJI U SRED ZAGORJA, POSTOJI MNOŠTVO PODATAKA O SRBIMA I NJIHOVIM DOSELJENJIMA – SVE SE ZNA, ALI HRVATSKA VLAST NE ŽELI DA ZNA, NEGO PLAGIRA I 150 GODINA SLUŠA NEMAČKU I VATIKAN ŠTA DA RADI S PRAVOSLAVCIMA U HRVATSKOJ.


U Nastavku – SRBI U BANJIJI, LICI I KRBAVOJ!


Bog, Kralj i Srbija!

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
AuthorReply

Ultralord
(Login Ultralord_)
Croatia Forum Mods Group

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 4 2006, 1:19 PM 

...jos jedan, koji je ucio povijest kroz jeftine srpske casopise . Bolje da si citao Asterix-a, tamo je barem sve autenticno

Ne, ne - sad cu ja TEBI reci kako je to bilo: prije nekih trideset tisuca godina je jedan Hrvat dosao... Ah, nema veze, ti svejedno imas svoje misljenje...

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

Licki Medvjed
(Login Lican2)
Croatia Forum Mods Group

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 5 2006, 12:28 AM 

Svevlad

Malo pricekaj, vadim violinu iz kofera

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Ivan
(Login imas005)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 5 2006, 5:02 AM 

ma sevivlad svak zna da su srbi ziveli vekovima u krajini. to sto hrvati nece da priznaju da su srbe istrebljivali gde god stigli, ww1,ww2 i 92-95(zavrsetak) je njihova zabluda skojom ce se morat suocit. vidis da sada izmisljaju neki novi jezik (na primer " NECU " ce se pisat " NE CU" ). ali nema veze vidis da imaju neki hebek. nek se jebu u toj svojoj tvorevini i ostave nas na miru vise.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

Ultralord
(Login Ultralord_)
Croatia Forum Mods Group

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 5 2006, 5:42 AM 

Ovaj gore mi je sumnjiv: zove se Ivan, a pravi se Srbin. Zar "Ivan" nije tipicno hrvatsko hercegovacko ime!?

Sigurno mu je pravo ime Slobodan ili Vojislav ili Srboljub ili neko drugo od lijepih srpskih imena. Mozda misli da ako si uzme neko hrvatsko ime kao npr. Ivan djeluje intelektualnije. Ali mogu mu samo reci da ne moze nositi opanke i zvati se Ivan, to ne pase zajedno

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

Ultralord
(Login Ultralord_)
Croatia Forum Mods Group

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 5 2006, 5:54 AM 

Svevlade, ako mislis da je to srpski teritorij, onda bih ja predlozio da odes u Knin u centar grada i da tamo glasno pocnes vikati "OVO JE SRBIJA!!". Onda kad se vratis doma (ako se vratis) nam reci kakve su bile reakcije i da li si evtl. promijenio misljenje

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Anonymous
(Login zimzeleni)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 5 2006, 11:37 AM 

Ultralord, pocinjes u poslednje vreme da ispadas glup. Ivan je rusko ime. Po tvojoj logici, Ivan IV Grozni je bio Hrvat i nosio je bele carapice dokolenice. Kravatu da ne pominjemo.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

Anonymous
(Login 4Kings)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 5 2006, 11:45 AM 

Vec duze vreme on ispada glup, pokusavajuci da na, samo njemu svojstven i krajnje tuzan humor, ispadne pametan...

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

(Login Svevlad)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 5 2006, 12:09 PM 

Ultralorde,

Knin, kao i Obrovac su stari horvatski gradovi u kojima su se krunisali horvatski banovi i župani, koji su bili kosooki do IX vijeka. Knin i Obrovac pokazuju da su im imena došla iz Azije, neđe s Kaspijskog jezera (Obrovac od Obara, odnosno Ogura, pravijeh Horvata).

No, na tijem prostorima živjeli su prije toga Srbi (dadoše ime gradu Srb), o čemu svjedoči Einhardova hronika, prije dolaska kosookih Horvata. Oni su došli kako avarske sluge, pošto su Avari (Obri) bili viša kasta tijeh Turana. O tome pišu danas vodeći svjetski stručnjaci iz svijeta, poput dr Osmana Karataya.

Dakle, vi Hrvati današnjice, samo ste uzeli ime tijeh Horvata, kojih je bilo puno i u Mađarskoj, jer su i Mađari vrsta Ogura (Turana) porijeklom. Ustvari ste Srbi i Guduščani. Srbi su oni koji pričaju štokavicom, a Guduščani oni koji pričaju čakavicom. Kajakvci su čisti Predavci i Slovini, nestala plemena pod Horvatima iz Mađarske, i pretopljena u njih. Koliko vidim, uskoro će hrvatska istorija prihvatiti ove tvrdnje, jer su zasnovane na materijalnim dokazima, a i mnogi stari istoričari u Hrvata se slažu sa sličnim tezama, jedino što ne priznaju da su bili niža kasta tijeh kosookih ljudi.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Anonymous
(Login zimzeleni)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 5 2006, 1:15 PM 

Svevlade, jes' ti neki nazi?

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

(Login Svevlad)

Pa...

Score 1.0 (1 person)
January 5 2006, 1:47 PM 

...ne može Srbin da bude nacista u onom smislu kako ti to doživljavaš, jer bi onda sam sebe, kao Slovena, trebao nipodaštavati. Svakako sam srpski nacionalista, ali istovremeno i za socijalnu pravdu. Sem toga priznajem rasnu teoriju, što ne znači da smatram neke rase nižima. Svaka rasa ima svojih kvaliteta i nedostataka. Srbe smatram pripadnicima arijevske rase, a i pominjemo se u Vedama. Sem toga, Rosenberg se divio Srbima, posebno iz Crne Gore i Bosne, dakle dinarskoj rasi.

Horvati su dokazano mješavina mongolske i dinarske rase, s čim se slažu neki njihovi vodeći naučnici. Meni je najdraži Dvorniković, koji im sjajno opisuje mentalitet i fizičku konstituciju (Horvata sa sjevera) - plahovitost, zdepastost, crveno lice, česte kose oči. Mi Srbi smo većinom dinarsko-mediteranski tipovi.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

Ultralord
(Login Ultralord_)
Croatia Forum Mods Group

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 5 2006, 4:58 PM 

Ispadam glup? Samo se pokusavam prilagoditi razini ovog foruma. Osim toga je vec sa vase srpske strane doslo toliko budalastina u ovaj forum (sjetimo se samo onog koji je non-stop prasio slike cetnika u DIN A4 formatu), da ce svim Hrvatima zajedno biti jako tesko to nadmasiti.

Sto se tice Ivana: pa ako Srbi mogu reci da svuda gdje se nalazi jedan srpski grob je Srbija, zasto onda ja ne mogu reci da je gdje se netko zove Ivan Hrvatska?

To be honest, ja ni nemam taj zahtjev da ispadnem pametan, kao Carla Del Ponte npr.. Osim toga sam jos uvijek misljenja da su povijesne cinjenice u Asterix-u tocnije od srpske interpretacije povijesti na Balkanu


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Anonymous
(Login zimzeleni)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 5 2006, 5:50 PM 

Pa znas sta, ako hoces da se prilagodis nivou ovog foruma kakav je sada, najbolje da odes na lobotomiju. Ja ipak smatram da je normalna komunikacija (a i malo intervencije od strane moderatora) najbolje resenje.

Drugo, koja je to nasa, srpska, strana? Ja licno cenim svoju individualnost vise od svega, tako da necu da prvo budem pripadnik plemena, pa tek onda osoba. To sto su Svevlad, ili gorepomenuti lik koji svrsava na cetnike, slucajno Srbi isto kao i ja, ne mora da znaci da ja delim njihove stavove.

Peace!

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Zvek_Zivi_Cetinjanin
(Login Zvek_Zivi_Cetinjanin)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 5 2006, 6:48 PM 

ne može Srbin da bude nacista u onom smislu kako ti to doživljavaš, jer bi onda sam sebe, kao Slovena, trebao nipodaštavati. Svakako sam srpski nacionalista, ali istovremeno i za socijalnu pravdu. AHAHHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH !

Ova nistasplacina bi pokla (tj. neko drugi za njega) sve sto nijsu ka on debili ,sve nacije i narode! Ovoj ljigi od nista cojeka treba lobotomiju nacinjet ,jrbo ovo nije za pomedju ljude !

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

(Login Svevlad)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 6 2006, 6:28 AM 

Zimzeleni, idi u Zagreb na pedersku paradu pa tamo zajedno s prehlađenim Tadićem obojica mašite sa zastavom na kojoj je "Peace", jebo te "Peace" i svi pedero-hipiji, ali oni Čarlsa Mensona. Zbog takvih kao što si ti nam ove uštve slobodno seru po glavi, a vi sa njima pričate "na nivou demokrata". Pa to su ustaše prve klase, čovječe, sa njima nema priče, sem preko nišana.

A ti "Crnogorac", ti si jedno obično planinsko šćipetarsko pseto-mongol, kojeg valja dobar "veterinar" uštrojiti, da manje laješ oko srpskih kuća. Sva je sreća pa vas je malo, inače da vas je više, štrojenje bi moglo i potrajati, no ovako, riješićemo "crnogorsko pitanje" u rekordnom vremenu. Prije nego Ameri dođu iz baze Bondstil da vas uplakane pomaze, kao i Šiptare i Horvate što maze već 15 godina.


 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

Ultralord
(Login Ultralord_)
Croatia Forum Mods Group

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 6 2006, 7:11 AM 

Huh, zar to osjetim negativne vibracije izmedju srpske brace!?

Sto se Svevlada tice, tu je u pravu - ja isto radje volim kad smo neprijatelji nego neku konstruiranu ljubaznost i "demokratske" pregovore. Inace i privatno sam uvijek vise volio neprijatelje nego prijatelje - kod neprijatelja covjek uvijek zna na cemu je!

Svevlad je jedan od okorjelih nacionalista, malo me podsjeca na stare naciste ovdje u Njemackoj koji tvrde da nikada za vrijeme WW2 nije bilo koncentracionih logora i da nitko nije istrebljivao Zidove, a ako i jeste da oni nisu pojma imali da se to dogadja . Tako on vjerojatno jos uvijek misli da su Hrvatsku napali vanzemaljci, a mi smo onda udarili sa svojim top-naoruzanjem po neduznim srpskim civilima !!

Samo ovo "preko nisana" vam ne bih vise preporucio, jer posto smo vam u ratu vec pobili sve pijanice i razbojnike, sada bi morali slati postene ljude kao Zimzelenog u rat, a to bi bila velika steta...

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

(Login Svevlad)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 6 2006, 8:14 AM 

Tako je Ultralorde,

isterali ste pomoću Nemačke i NATO-pakta pijance koji su ostali u Krajini sa vaših 250,000 drogiranih vojnika koji se sada ubijaju od PTSP-a i straha koji su pretrpeli četiri godine od čobana s Korduna. Napali ste taj narod sa toliko vojnika koliko je i bilo naroda u Krajini. (koliko je ukupno bilo naroda tamo), a te čobane vodili su jugo-oficiri, kojima je u koverti za slučaj napada vaše vojske pisalo naređenje za povlačenje, zajedno s narodom ka Srbiji. Pokušalo se izdejstvovati sažaljenje "svetske zajednice", od strane komunističkih idiota koji su sedeli nad glavama Srba u Srbiji (gđa Marković i njen Sloba koji sada glumi Srbina u Hagu), a pritisak su vršile i sadašnje vlasti koje su pederikasto lupale loncima deset godina u ime "demokratije", dok su braća ginula preko Drine. Naravno, Zapad ne trpi komuniste, a uz to Nemačka i Vatikan nisu baš pravoslavci, tako da smo dobili "sažaljenje" u obliku još većih sankcija. Srbija nije imala od koga da dobije pomoć. Rusi su bili podmićeni, jer su i sami sirotinja. Mi smo sedeli u tenkovima i nemo gledali kako Krajišnici ulaze u Srbiju, a nismo smeli da krenemo s vojskom, jer smo dobili od Holbruka jasnu notu da će Srbija biti bombardovana. Da smo znali da će nas svejedno te judeo-vatikanske vaške bombardovati dan i noć, puna dva meseca, izvršili bi kontranapad, bez obzira na Miloševića. Došlo bi do vojnog puča u Srbiji. Hrvatske više nebi bilo na geografskoj karti sveta, kao ni Albanije. Naša vojska je rešila albansko pitanje u roku nekoliko meseci, tako da smo 1000,000 Šćipetara oterali s Kosova, zajedno s UČK. Isto bi uradili i s Hrvatima, koji su otprilike tri puta veće kukavice od Šćipetara. Nikada više nebi niti jedan ustaša stao nogom na Zapadnu Srbiju.

No, evo, ukazuje mi se na Badnje veče da je Srbija svakim danom sve više četnička, jer je pitanje Srba na Balkanu rešeno krajnje nepravedno. Srpska desnica se ujedinjuje, a kada kucne čas, ove izdajnike koji se javljaju sa "peace" ćemo poslati u prve redove kao topovsko meso. Ako neće da idu, biće odvedeni i vezani za tenkove bez puške u ruci, tako da se i vi imate čemu veseliti.

BOG, KRALJ I SRBIJA!

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

Ultralord
(Login Ultralord_)
Croatia Forum Mods Group

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 6 2006, 8:58 AM 

Ti si puk'o totalno, to ti moram iskreno reci

Ali mislim da je krajnje vrijeme da pocnete raditi, dosta ste ljencarili za vrijeme SFRJ u nekim uredima i na visokim pozicijama u Lijepoj Nasoj (s naglaskom na "Nasoj"). Jasno mi je da vam se toga tesko odreci, ali takav je zivot - Hrvati su sposobni i vrijedni, a vi nesposobni i smrdljive ljencine - vrijeme je da se pomirite s tom cinjenicom!

Pa vidi ovo: ti uvijek kad meni nesto odgovoris, nikada ne kazes "mi cemo vam pokazati svojim radom da cemo napredovati brze od Hrvatske" ili sl. nego uvijek dodju neke prijetnje sa tenkovima, vojskom i takve bljuvotine.

Sorry, ali moje vrijeme je previse vrijedno, da bi diskutirao s takvima kao sto si ti - prihvati moje savjete ili zaboravi

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

(Login Svevlad)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 6 2006, 2:15 PM 

Koliko su Hrvati vredan narod, poznato je širom bivše Juge. Posebno najveće lenčine uz Crnogorce, su DALMATINCI. Koliko je pak sever Hrvatske vredan, poznato je po tome što na severu NEMA NIŠTA ŠTO NIJE IZGRADIO MAĐAR ILI AUSTRIJANAC. Na jugu sve su uradili od Rimljana preko Venecije, do italijanske okupacione vlasti.

Ničega vi nemate svojega da je mlađe od 1918. godine. Eto, hajde, napravili ste nedavno auto-put, kojeg je Srbija odavno uradila pre više decenija (Subotica-Niš). Nikada niko nigde ne pominje Hrvate kao vredan narod. Samo Slovence. Dakle, mi Srbi, koji smo vraćajući se nakon Turaka našli zemlju 500 godina iza Evrope, uradili smo mnogo više od vas koji ste bili kmetovi Mađarima. Nadalje, Vojvodina je tokom svih prethodnih desetleća bila na daleko višem kulturnom stepenu od Hrvatske. Pogledajte samo vaše Dinarske krajeve ili Gorski kotar. Pa čak i zagorske brege sa selima od po tri kuće sa putevima za zaprežna kola. Sve sam ja to prošao i video.

Srbi su poznati po svetski slavnim izumiteljima bez kojih se današnji svet nebi mogao ni zamisliti.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

(Login PETICA)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 6 2006, 3:46 PM 

AKO NEKO ZIVI U JEDNOJ ZEMLJI 150 GODINA, STA JE MIN 4 -5 GENERACIJA, NIJE LI ON ONDA HRVAT? PRETPOSTAVLJAMO DA SU SE ZENILI S LJUDIMA NA TOM PODRUCJU, A NE IH 'UVOZILI' IZ SRBIJE.

DA LI JE DJETE SRBIN ILI HRVAT U MJESANOM BRAKU?

A STA SE TICE LJENOSTI HRVATA, UZA SVU LJENOST MI ZIVIMO PUNO BOLJE NEGO SVI TI VASI STRASNI IZUMITELJI U SRBIJI.

OPROSTITE NA POGRESKAMA U PISANJU NE KORISTIM HRVATSKI PUNO. ZIVIM U JUZNOJ AMERICI, NE ZNAM NI JEDNOG HRVATA TU, ALI MOJE DJETE TECNO GOVORI HRVATSKI - A NIJE HRVATICA. KAKO SE OSJECAS - TO SI. A OVA ZEMLJA JE NJENA DOMOVINA. HRVATSKA JE TEK DRUGA. DAKLE MOJE DJETE NIJE STA JA JESAM, A MI PRICAMO O 150 GODINA???!!!!

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

Ultralord
(Login Ultralord_)
Croatia Forum Mods Group

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 6 2006, 4:02 PM 

Kako je 150 godina 4-5 generacija? Znam da se amerikanci ne hrane bas kvalitetno, ali nisam znao da je situacija bas toliko katastrofalna...

Bolje se vrati u domovinu, kod nas su 150 godina MAX dvije generacije... Da ti mi ovdje napravimo cobanac, pitu, paradajz-juhu, sarmu...

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Ivan
(Login imas005)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 8 2006, 1:00 AM 

pozdrav svima. Evo vratio sam se na forum i procito vasu diskusiju ponovo. Prvo IVAN je slovensko a i biblisko ime sa starim korenima, i u mnogim je narodima koristen, taj glupak koji kaze da je Ivan hrvatsko ime samo govori o njegovoj pameti. ali to je njegov problem ne moj.

Drugu stvar srbi u Krajini su se jedino pobunili zato sto su prekonoci postali gradjani druge klase sa vrlo losim pravima. ljudi su gubili poslove i bili matletirani, i pouka iz WW2 rata je dobro naucena. Mi smo krajinu drzali 2-3 godine dok vi seronje niste nam nista mogli, bas ste bili balavci. Isto cu da isteknem da je krajina bili UN-protectorate, sto znaci da su srbi dali svoje tesko oruzije umproforcima jer su ovi garantovali mir, a onda ste vi svom silom napali jadne ciovile i procerali ih sa podrskom od zapada dok je celi svet cutao. Tako vasa jedina bitka u zadnjih 1000 godina skojom se vi dicite jeste protiv 400,000 civila. O da ne zaboravim reci da je kolona izbeglica bila 20km duga a vi ste je gadjali sa avionima i artiljeriom. kasapili jadni narod. ali to je na vase duse da znate.

Tako moja braco hrvati , a to sigurno jete iako ste pogani moram vam reci da ste sramez slovenskog naroda, jer ste uvek bili kukavice koji ste uvek zabijali noz u ljeda. Jebote trebali smo vas ostavit pod madjarima da im idalje budete sluge. pazi ovo vi ste branili madjare vase okupatore dok smo se mi borili za slobodu balkana. bas su vas fino slomili i ukrotili. ali sta je tuje istorija ce zapamtit i ove dane.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Anonymous
(Login zimzeleni)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 8 2006, 10:54 AM 

Samo kratko:

@Svevlad
Napases mi se guzne vegetacije.

@Ultralord
Iskuliraj malo.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Zvek_Zivi_Cetinjanin
(Login Zvek_Zivi_Cetinjanin)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
January 8 2006, 1:50 PM 

Samo kratko:

@Svevlad
Napases mi se guzne vegetacije.

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHAAHAAAHAHHAHAHAHAAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

(Login Decani)

Srbi i Hrvati

No score for this post
March 11 2008, 9:33 AM 

Svevlade pretpostavljam da je poenta tvog izlaganja potvrdjena od strane
Tadicevca i Crnogoraca(koji sad tvrde da su Srbi u Crnoj Gori ,kojih ima
inace preko pola stanovnistva,manjina!?).Nasoj tragediji nikad kraja.Moje poznavanje istorije o Hrvatima zapravo se vise bazira na drugoj popularnoj
istoriji o Srbima od Vladimira Corovica kao i knjige Stanoja Stanojevica koji kaze da su cak Srbi i Hrvati zapravo moguce prvo bili iranska plemena
(koja mozda imaju veze sa Alanima) ,sa podnozija Kavkaza ,koja su pod navalom tursko-tatarskih plemena pre svega Huna
kroz "Gvozdena vrata" u IV i V veku posle Hrista bili povuceni i pomereni tako da su dosli u dodir sa Slovenima koji su tada obitavali
oko Karpata i da su brzo bili stopljeni sa daleko vecom slovenskom masom.Zatim su se pojavili Avari , narod sa ruskih stepa u VI veku,nesto
pre poslednjeg istocno-rimskog cara Mavrikija, koji su bili potisnuti od Turaka, koji su vec kao nomadski narod bili daleko organizovaniji
od sloveniziranih(zapravo vec su to bili sloveni)Srba i Hrvata.Kostantin Porfinogenit (ako nisam pogresio)
kaze da ( nakon sto su Avari ili Obri bili razbijeni pod Carigradom 629. g. za vreme vladavine prvog pravog vizantijskog cara Iraklija)su Hrvati pomagani od Vizantije
potisli Avare, na mestu danasnje njihove drzave, i tu se nastanili.Takodje interesantno je da vizantijski,zapravo grcki izvori vise prate
kretanje Hrvata ,a Srbi su vec bili nastanjeni i po Pseudo Mavrikiju zauzimali su veliki deo Dalmacije.
Ali poenta je sledeca: Hrvati,prvobitno, jesu slovenski
narod kao i Srbi ,koji su se udruzeni sa nama borili sa Obrima ,koji nikada nisu ratovali sa Srbima dok su barem imali svoju srednjovekovnu drzavu,ali oni nisu po mom misljenu
mogli da stvore nacionalnu svest o sebi kao o posebnom i bliskom narodu sa Srbima(Mada jeste da su imali Kraljevsto kao i mi pod dinastijom Vojslavljevica
kada smo odmah posle njih primili kraljevsku krunu od Pape 1077.g. ili 1081. g.).Zasto?Pre svega zato sto su se u X veku pojavili Ugri i uklinili se u Panonskoj niziji
izmedju severnih i juznih Slovena.Madjari su slomili Hrvate 1102. godine i od tada pocinje njihova slovenska tragedija jer su ubrzo bili porimokatoliceni i nizom
vekova germanizovani i madjariovani.Znamo da je prva prava srpska drzava nastala pod Stefanom Nemanjom posle njegove pobede nad Grcima na Kosovu kod
Pantina oko 1169. godine koji je jasno definisao srpsku naciju u drzavnom smislu,a njegov sin Rastko duhovno i da smo tek tada prihvatili pravoslavlje,a do
tada zajedno sa Hrvatima smo formalno priznavali hricanstvo i drzali se paganstva).Kasnije Hrvati su gotovo iscezli pod navalom Turaka(mada mora se
priznati i da su se Srbi etnicki,rasno izmenili posle V vekova pod Turcima)
za vreme Ugarsko-Turskih ratova,i na njihova stanista dosli su Srbi koji su bili vrbovani kao ratnici-granicari od strane Madjara.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.


(Login PiCasso505)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
May 3 2008, 5:43 AM 

Tis i bolestan. Odnesi ovaj svoj tekst kod relevantnog medicinskog stručnjaka neka ti da svoje stručno mišljenje. Za tvoje dobro. Konstruktivno odgovoriti na tvoje tekst je jednostavno nemoguće.

picasso505@gmail.com

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

(Login maslow77)

Re: Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka

No score for this post
June 17 2008, 7:32 PM 

Svašta si ti nabrojao, ali puno više Srba su se borili kao Sultanovi vazali, pa člakl i na Kosovu, nego šačica imigranata koja ja dospjela do Slavonije.
S obzirom da ovi prebjezi nisu imali gene memlučkih očeva djelom su se asimilirali s lokalnim stanovništvom, ali najvećim djelom su zadržali pravoslavnu vjeru i do 30-tih godina prošlog stoljeća su se smatrali Hrvatima pravoslavne vjeroispovjesti.

 
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Current Topic - Srbi u Hrvatskom Zagorju od srednjeg veka  Respond to this message   
  << Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  
Find more forums on PoliticsCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2014 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement