BiH MEDIJI BOJKOTUJU BOSNJACKE PJESME O RATU
Javljam se povodom nastupajuceg dana zalosti, 11.jula, dana genocida koji se desio u Bosni i Hercegovini, nasoj Srebrenici. Taj dan nas podsjeca na sve strahote koje su se desile nasem napacenom narodu, da to nikada ne zaboravimo niti oprostimo za zlocine pocinjene nasim najmilijim sugradjanima.
Trebamo se boriti svim sredstvima protiv cetnika koji ni danas ne miruju i pokusavaju sve da to minimiziraju, poricu kao da se to nije ni dogodilo. Nasi gradjani, istinski patrioti daju podrsku borbi za istinu i nasu Bosnu.
Tako je bilo i neki dan u Becu gdje sam na prijemu upoznala naseg Bosanca Tuzlaka Semira Jusufovica, koji je otpjevao nekoliko svojih pjesama, Logor, Izbjeglica..i dr. Slusajuci ih svi smo zaplakali, jer pjesme su divne i covjek je tako lijepo preslikao sav taj nas izbjeglicki zivot, nasu patnju i stradanje koje smo mi Bosanci dozivjeli u ratu. Sve nas je dirnulo. Prisla sam mu i pitala kako da nisam do sada cula te pjesme?? Rekao je da postoje vec dugo, u ratu je izgubio suprugu, rodjake, prijatelje koji su u logorima ubijeni i da su te emocije pretvorene u tuzne melodije pjesme. Kaze da je najvise razocaran Bosanskim medijima koji nisu htjeli emitovati pjesme rekavsi mu da to vrijedja jedan narod (Srpski")?! Bila sam sokirana kad sam to cula i ne mogu shvatiti zar imamo toliko izdajnika u nasim redovima?! Zar istina da se krije?! Zbog toga se javljam i saljem Vam par pjesama ovoga divnog covjeka, Bosanca i patriote, i zelim i molim Vas da Vi sta ucinite, i posaljete svim nasim istinskim patriotskim medijima, udruzenjima, neka se cuje i zna istina. Imamo toliko filmskog materijala stradanja nasih ljudi u logorima i kombinovati te snimke sa ovim divnim melodijama dobile bi te slike jos vise na "TEZINI" tog naseg stradanja.
Jer i pjesma je jedno od sredstava odbrane od lazi cetnika i nek znaju i nek ih podseca da zaboraviti necemo nikad i da cemo se boriti za nasu jednu i jedinu BOSNU I HERCEGOVINU!!!
Selam iz Austrije od Sanele J.
http://www.youtube.com/watch?v=KqFNI9axGis