MACEDONIA NEVER GREEK - NEVER BULGARIAN - NEVER SERBIAN - NEVER ALBANIAN - MACEDONIA WILL ALWAYS BE MACEDONIA FOR THE MACEDONIANS

Click on player and listen to a Macedonian Masterpiece

<< Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  

Se otvara tema za diskusii samo so dobri, cesni, realni i gordi MAKEODNCI.

August 29 2004 at 11:46 AM
  (no login)

VNATRESNA MAKEDONSKA REVOLUCIONERNA ORGANIZACIJA - MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE (VMRO-MNM)!

Från: xxxxxx xxxxxxx <xxxxxxxxxxx@yahoo.com>
Skickat: den 28 juni 2004 20:05:30
Till: Ljupco Mircevski-Trepet <trepet_vmro_mnm@hotmail.com>
Ämne: Da zivee Makedonija

Gopodine Trepet

Ovde eden Makedonec koj navistina misli naesto za Makednoija I pri toa ne bara nisto za vozvrat (ova go procitav vo edno vase pismo kade na eden samo slucaen (veruvam) dopisnik (koj mozebi I ste samite vie) na kogo mu velite deka ako dojdete na vlast ke ima golema politicka funkcija). Jas bi sakal da ve zaprasam samo nekolku raboti.

Prvata e dali vie raspolagate so nekakov samostoen fond so koj se finansirate?

Vtorata e sto obrazovanie imate zavrseno?

Tretata e kolku resitelni aktivisti imate koi se spremni vo sekoj moment da bidat zrtva za Makedonija?

Ke ve molam da dobijam odgovor na ovie prasanja. Ako navistina ste ona sto se pretstavuvate ke dobiete poveke od lojlen sorabotnik, poveke od Makedonec, ke dobiete covek koj pred se e covek I za kogo opstestvenite interesi se pred licnite, a zivotot mu e samo podarok za nasata premila tatkovina Makedonija!

Xxxxxx

--------------------------------------------------------------------------------
Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail - 50x more storage than other providers!

| | | | | Inkorgen

MSN - Mer användbart för varje dag
MSN Förstasidan | Mitt MSN | Hotmail | Sök | Shopping | Pengar | Webbgrupper

Skickat: den 28 juni 2004 20:07:07
Till: Ljupco Mircevski-Trepet <TREPET_1@hotmail.com>
Ämne: Da zivee Makedonia

Gopodine Trepet

Ovde eden Makedonec koj navistina misli naesto za Makednoija I pri toa ne bara nisto za vozvrat (ova go procitav vo edno vase pismo kade na eden samo slucaen (veruvam) dopisnik (koj mozebi I ste samite vie) na kogo mu velite deka ako dojdete na vlast ke ima golema politicka funkcija). Jas bi sakal da ve zaprasam samo nekolku raboti.

Tretata e kolku resitelni aktivisti imate koi se spremni vo sekoj moment da bidat zrtva za Makedonija?

Ke ve molam da dobijam odgovor na ovie prasanja. Ako navistina ste ona sto se pretstavuvate ke dobiete poveke od lojlen sorabotnik, poveke od Makedonec, ke dobiete covek koj pred se e covek I za kogo opstestvenite interesi se pred licnite, a zivotot mu e samo podarok za nasata premila tatkovina Makedonija!

Xxxxxx

--------------------------------------------------------------------------------
Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail is new and improved - Check it out!

| | | | | Inkorgen

From: xxxxxx xxxxxxx <xxxxxxxxxxx@yahoo.com>
Sent: Monday, July 26, 2004 9:56 PM
To: filip_ll_makedonski_the_great_of_macedonian@hotmail.com
Subject: braka Makedonci

Kako ste braka Makedonci. Denes mnogu tesko covek da moze da spodeli nesto za svojata drzava a pri toa da ne bide iskodosen, ismean I izmanipuliran. Ova pismo koe ke go dobiete vie ne e slucajno. Ako I vie ste na istoto mislenje kako mene togas jas sum go nasol vistinskoto mesto a so toa mislam deka ne samo jas tuku I vie ke dobiete (ako moze da se kaze) intelektualec koj sekogas ke bide so Makedonia I so vas ako toa e potrebno. Neka so ova kratko moe predstavuvanje zapocne naseto prijatelstvo I neka ovj pocetok na nasata komunikacija bog go blagoslovi za podobra idnina na Makedoncite I Makedonia.

| | | | | Inbox

Get the latest updates from MSN
MSN Förstasidan | Mitt MSN | Hotmail | Sök | Shopping | Pengar | Chat & Vänner

Från: JAS SUM MAKEDONEC A NE FYROMEC <nie_sme_makedonci_a_ne_fyromci@hotmail.com>
Skickat: den 28 juli 2004 17:52:19
Till: TREPET_1@hotmail.com, trepet_vmro_mnm@hotmail.com, vmro_mnm_trepet@hotmail.com, MAKEDONSKI_REVOLUCIONER@HOTMAIL.COM, HALLO_HERE_IS_MACEDONIAN_REVOLUTIONARY@HOTMAIL.COM, Makedonska_Organizacija_VMRO_MNM@hotmail.com, vmro_mnm_makedonija_na_makedoncite@hotmail.com, Macedonian_Organization_VMRO_MNM@hotmail.com, vmro_mnm@hotmail.com, OVDE_E_MAKEDONSKI_KOMITA@HOTMAIL.COM, OVDE_E_MAKEDONSKI_KOMITA_1@HOTMAIL.COM, MAKEDONSKI_PATRIOT@hotmail.com, OVDE_E_MAKEDONSKI_PATRIOT@hotmail.com
Ämne: Pochituvani eve edna pozitivna E-mail poraka od nash Makedonski brat Xxxxxxx.

| | | Inkorgen

Skickat: den 26 juli 2004 21:55:12
Till: JAS SUM MAKEDONEC A NE FYROMEC <nie_sme_makedonci_a_ne_fyromci@hotmail.com>
Ämne: braka Makedonci

Kako ste braka Makedonci. Denes mnogu tesko covek da moze da spodeli nesto za svojata drzava a pri toa da ne bide iskodosen, ismean I izmanipuliran. Ova pismo koe ke go dobiete vie ne e slucajno. Ako I vie ste na istoto mislenje kako mene togas jas sum go nasol vistinskoto mesto a so toa mislam deka ne samo jas tuku I vie ke dobiete (ako moze da se kaze) intelektualec koj sekogas ke bide so Makedonia I so vas ako toa e potrebno. Neka so ova kratko moe predstavuvanje zapocne naseto prijatelstvo I neka ovj pocetok na nasata komunikacija bog go blagoslovi za podobra idnina na Makedoncite I Makedonia.

Do you Yahoo!?
New and Improved Yahoo! Mail - 100MB free storage!

Hotmail: Skaffa upp till 100 Mb lagringsutrymme. Klicka här

| | | | | Inkorgen

Från: Ljupco Mircevski-Trepet <trepet_1@hotmail.com>
Skickat: den 5 augusti 2004 17:06:34
Till: xxxxxx xxxxxxx <xxxxxxxxxxx@yahoo.com>
Kopia: trepet_vmro_mnm@hotmail.com, TREPET_1@hotmail.com, vmro_mnm_trepet@hotmail.com
Ämne: RE: Da zivee Makedonia

VNATRESNA MAKEDONSKA REVOLUCIONERNA ORGANIZACIJA - MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE (VMRO-MNM)!

Kontakt na E-mail adresi; Ljupco Mircevski-Trepet <trepet_vmro_mnm@hotmail.com>, Ljupco Mircevski-Trepet <TREPET_1@hotmail.com>, VMRO-MNM TREPET <vmro_mnm_trepet@hotmail.com>

5 avgust 2004 g.

Zdravo zivo brat Xxxxxx,

Mnogo Vi se zablogadaruvam za Vasite patriotski E-mail poraki. Na den 28 juni 2004 g. na moite dve E-mail adresi mi napisavte edna E-mail poraka so nekolku prasanja. Jas imav namera da Vi odgovoram no za zal ne gi primetiv na vreme i taka da vo eden smisol ja zaboraviv Vasata E-mail poraka, za koe naj iskreno vi se izvinuvam za moeto zadocnuvanje. Na den 28 juli ovaj mesec dobi Makeodnskata organizacija VMRO-MNM na edna od nasite E-mail adresi "JAS SUM MAKEDONEC A NE FYROMEC" <nie_sme_makedonci_a_ne_fyromci@hotmail.com> uste edna E-mail poraka od Vas ispratena na 26 ljuli 2004 g, koj sto i mene mi bese ispratena. I taka da pred nekoj den koga gi razgleduvav E-mail porakite ja zabeleziv i Vasata E-mail poraka i koga go procitav Vaseto ime i prezime odma se setiv deka so slicno ime imav dobiene E-mail poraka, taka da jas ja razgledav i mojata arhiva i ja najdov i predhodnata E-mail poraka. Jas se nadevam deka nema da mi zamerete za mojata nenamerna greska.

Vo vasata prva E-mail poraka mi se prestavuvate kako dobar Makedonec a i po moe mislenje veruvam deka ste dobar, veren i cesen Makedonski aktivista i patriot. I me prasuvas za nekoi raboti. Sto se raboti za moeto pismo kaj sto na nekoj sum mu velel dokolku Makedonskata orgganizacija VMRO-MNM dojde na vlast kje imal golema politicka funkcija. Pa Vidite vaka G-dine Xxxxxx, jas naj verovano sum vetil na nekoj dobar, realen, cesen i golem Makedonski aktivist a i verovatno za negova sposobnost. Jas kolku sto se sekjavam imam veteno na eden nas mlad Makedonski studen koj sto mnogo e inteligenten a i mnogo e zagrizen za katastrofalnata idnina na nasata ni mila i sakana majka Makedonija i za zagrozeniot, nastradaniot i porobeniot Makedonski narod.

Mene po nekogas mi e nezgodno odnosno rizicno da odogovaram na prasanja koj sto mi se postavuvat naprimer broj na clenstvo vo Organizacijata VMRO-MNM, za resitelni i golemi aktivisti (za izvsuvaneje na akcii-operacii i sl.). No sepak nesto ke Vi kazam.
Kako prvo: Me prasuvate dali nie raspolagame so nekakov samostoen fond so koj se finansirame. Pa Videte vaka, naj iskreno da vi kazam deka dosega ne sme imale fond. Imam vo planovi da za nekoj mesec da na nekoj nacin otverime eden fond koj sto ke se sobirat financiski sretsva. Dosega ne sme imale fond poradi golemite zapreki od site drugi taka nareceni makeocki politicki partii, organizacii, institucii i asosiacii. Problemot e vo toa sto jas kako pretsedatel na Makedonskata orgganizacija VMRO-MNM apelirav nekolku pati kaj Makedonskiot narod da ja podrzat i da ja pomognat so site materijalni sretstva Organizacijata VMRO-MNM, za zal nasite Makedonci mnogo im veruvaa na anti makeodnskite politicari i drzavnite i nacionalnite velpredavnici a i golemite banditi koj sto vo oci go lazea i go ubeduvaa Makeodnskiot narod i mu vetuvaa med i maslo i brda i planini, taka da celiot Makedonski narod pa duri i Makedonskite biznismeni i Makedonskite vistinski, cesni i realni patrioti im podlegnaa na laznite vetuvanja i garancii, se razbira so dvolicni, maskirani i oboeni faci anti makedonskite politicari velepredavnici so mnogo dobri literaturni, gramaticki i filozovski pisma, apeli i molmi im go opraa mozokot na 99 % Makedonci i skoro site Makedonci gi podrzavaa i gi pomagaa so site materijalni sretsva. A toj Makedonski narod za vozvrat sto dobi i sto vo idnina ke dobie, katastrofalna ekonomska i socijalna beda i dr. Po moe mislenje i vo toa sum siguren i 1000 % garantiram deka za kratko vreme nasata ni mila i sakana majka Makedonija, odnosno Vardarskiot del na Makeodnija ke bide zakopan vo crna dupaka isto taka i Makeodnskiot narod, odnosno Makedonskata kristijanska nacija ke bide unisten za sekogas. Za ovo ke razgovarame vo druga prilika....

Kako vtoro: Me prasuvate sto obrazovanie imam zavrseno. Po moe mislenje ne e vazno sto imam zavrseno, vazno e sto i kakvi idei imam i kolku se uspesni moite idei i mnogo vazno e mojata ogromna ljubov kon nasata ni mila i sakana majka Makedonija i kon nasiot dobar, nastradan, zagrozen i poroben Makeodnski narod. Isto taka mnogo e vazno deka jas nesum toj covek Makedonec koj sto moze nekoj da me potkupi so pari za da bidam drzaven i nacionalen predavnik i jas nesum toj Makedonec koj sto ke im podlegnuva na zakanite i ucenuvanja od i na nasite prokleti dumnaski neprijateli kako od vnatresnite taka i od nadvoresnite neprijateli pa i okupatori.

Kako treto: Me prasuvate kolku resitelni aktivisti imam koi se spremni vo sekoj moment da bidat zrtva za Makedonija. Tesko prasanje e ova, no sepak nesto ke vi kazam. Vakvo prasanje na internet porka ne se postavuva a i ne se odgovara so konkretni informacii, posto internet poraki mozat mnogo lesno da se citat od nasite prokleti dusmanski neprijateli i okupatori. Naj golema opasnost ni e od taka narecenite amerikanci od nivnite tajni spiunski razoznavacki sluzbi, posto tie prokleti nacisti, fasisti, fanatici i varvari skoro site elektronski posti, faksovi i telefoni vo svetot se kontrolirat od nivnite tajni spiunski razoznavacki sluzbi. Taka da i za taa tema, odnosno za toj amandman ke razgovarame vo druga prilika.......

A za kraj na mojot odgovor, sakam da ti kazam nesto i za vtorata poraka. Jas se soglasuvam so tvoeto pismo i veruvam deka vo idnina ke imame seriozni kontakti i veruvam deka ke imame i seriozni sorabotki za idninata i spas i sloboda na nasata ni mila i sakana majka Makedonija i za sapas na zagrozeniot, nastradaniot i poroben Makedonski narod. Velite deka ste intelektualec. A mene mi e potreben barem eden dobar, cesen i realen intelektualec koj sto ke mi pomogne so Makeodnskata gramatika i so politicki prestavuvanja i recnik.....

G-dine Xxxxxx jas kako pretsedatel na Makedonskata orgganizacija VMRO-MNM moram, odnosno dolzen sum da gi prasuvam Makedoncite koj sto kontaktirat so mene i so site clenovi na Organizacijata VMRO-MNM i koj sto sakat da sorabotuvat so nas (nesto od nivnata biografia). Da mi kazat vo koja politcka partia ili organizacija bile vo kontakt ili clenuvale. Pa ako sakate da mi kazete nesto povise za vas, naprimer za vasata politicka aktivnost i.t.n.

Za vo sekoj slucaj, odnosno za nasa sigurna zastita. Dokolku ostanem so seriozni kontakti i sorabotki. Jas vi predlagam za vazni informacii, dokumenti i fakti koj sto treba da mi dadete ili informirate. Naj sigurno ke bide takvi informaci, dokumenti i fakti da ne gi prakjate na E-mail adresi nego da mi gi isprakjate na mojata domasna adresa preko posta vo polik. Jas ziveam vo Poranesna Skandinavska Provincija Svedska (FSPOS). Mojata domasna adresa e slednava:
Ljupco Mircevski-Trepet
Tranggatan 4, 2 Tr.
261 39 Landskrona
SWEDEN

PRIMITE NAJ ISKRENI MAKEDONSKI BRATSKI, KOMITSKI I PATRIOTSKI POZDRAVI.

VECNO DA ZIVEE MAKEDONSKATA ZEMJA!

VECNO DA ZIVEE MAKEDONSKIOT NAROD!

GOSPOD DA JA BLAGOSLOVI NASATA ZEMJA MAKEDONIJA I GOSPOD DA GO BLAGOSLOVI NASIOT MAKEDONSKI NAROD!

SMRT ZA SIPTARISKITE-BALISTI, EKSTREMISTI, RAZBOJNICI, NACISTI, FASISTI, TERORISTI, UBICI, SIZOFRENICARI, PEDOFILI, PSIHOPATI I MAFIJASKI BANDIT!

SMRT ZA SITE ZAPADNI OKUPATORSKI CIZMARI, NACISTI, FASISTI, VARVARI, TERORISTI, RAZBOJNOCI, UBICI, PLJACKASI, BIOKRATI I FANATICI STO SE VLEZENI KAKO AGRESORI, PROVOKATORI, UBICI, OKUPATORI I PLJACKASI VO NASATA MILA I SAKANA TATKOVINA MAKEDONIJA!

SMRT ZA IZRODITE MAKEDONSKI PREDAVNICKI ZVEROVI-ZVERSKI, ZA DRZAVNITE MAFIJASKI BANDITI I RAZBOJNICI !

SLOBODA ILI SMRT ZA OBEDINETA MAKEDONSKA DRZAVA I ZA MAKEDONSKIOT NAROD !

EDEN ZA SITE I SITE ZA EDEN!

TOA E PORAKATA OD MAKEDONSKIOT KOMITA I PATRIOT TREPET I OD SITE HRABRI MAKEDONSKI KOMITI, PATRIOTI I BORCI......

VECNO DA ZIVEE MAKEDONSKATA NACIONALNA, REVOLUCIONERNA, KOMITSKA I PATRIOTSKA ORGANIZACIJA VMRO-MNM (MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE)!

JAS SUM MAKEDONEC A NE FYROMEC!

NIE SME MAKEDONCI A NE FYROMCI!

MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE!

Pretsedatel Na Makedonskata Organizacija VMRO-MNM

Ljupco Mircevski-Trepet

---------------------------------
Do you Yahoo!?

| | | | | Inkorgen

Skickat: den 11 augusti 2004 21:05:43
Till: Ljupco Mircevski-Trepet <trepet_1@hotmail.com>
Ämne: zdravo brat Trepet

Se molam na boga da ima poveke braka kako tebe koi se grizat za nasata premila tatkovina Makedonija. Se nadevam deka eden den i ke se sretneme i vo cetiri oci a uste poveke bi sakal vo mnogu golemo drustvo od verni Makedonci. Vaseto baranje deka vi e potreben barem eden dobar i pocituvan intelektualec mozam da vi go obezbedam uste sega, jas ke bidam prviot no ne i edinstveniot bidejki vo ovoj moment raspolagam so odreden broj na clenovi koi go delat moeto mislenje. Sledno koe sakam da vi kazam e deka jas licno ne sum clen na nitu edna politicka partija i vo idnina nemam namera da bidam se dodeka navistina ne najdam nekoja koja ke bide partija so evropski ideali megutoa resavanjeto na Makedonskoto prasanje i makedonskite interesi ke bidat na prvo mesto. Naredno gospodine Trepet nemoj da se plasite za toa dali nekoj gi sledi nasite poraki ili ne. Nemojte samo da kazuvate brojki i iminja. Za sekoj problem koj ke se javi kaj vas od bilo koj karakter moze da me prasate mene i veruvajte deka ke dobiete pomos bez nikakvi zadni nameri i nisto ne baram za vozvrat. Kako sledno imam nekoi predlozi koi bi sakal a vi gi kazam i da podiskutirame za niv. Kako prvo Vie gospodine Trepet ziveete vo Svedska. Dijasporata koja se naoga tamu e brojna no premnogu tivka. Ke ve molam da napravite napori preku tamosnite intelektualci da se razdvizat okolu Makedonskoto prasanje bidejki vo momentov na nasata zemja i se gleda krajot i jas smetam deka so vakviot razvoja na nastanite nasava zemja ke prezivee uste edvaj desetina godini. So ova sakam da kazam deka kako sto nasite sonrodnici vo detroit ucestvuvaa na kongresot treba da im se objasni i na nasite vo svedska deka edinstveniot nacin so koj Makedonija moze da se afiemira vo stranstvo e preku nejzinata dijaspora. Naredno vie kako Makedonec koj veke ima vlezeno vo krugot na luge koj se borat za spas na Makedonija pobarajte od tamosnata dijaspora da formirate fond so koj ke gi finansirate propagandite za makedonija. Vo nikoj slucaj nemojte od ovoj fond da se odvojuvaat sredstva za politicki partii kako sto bese slucajot vo Amerika za VMRO DPMNE koe podocna ovie sredstva gi iskoristi za politicka propaganda. Sledno bi sakal jas, vie i vasite aktivisti da prevzememe merki da preku intenet prezeme propaganda i doznavanje na makedonskoto prasanje i poleka da zapocneme pa pridobivame pogolem broj clenovi i da ja rasirime propagandata za Makedonia. Za ovie I golem broj na drugi prasanja od vakov karakter ke razgovarame I ponataka no toa bi bilo najdobro da go napravime I so ostanati clenovi za da go videme I nivnoto mislenje. Gospodine Trepet nemozam da vi vetam deka ke uspeeme brzo vo nasata idea i postapka megutoa ako vie navistina imate seriozni nameri kon ona sto go pravite da se nafatime navistina za rabotava i da pokazeme pred svetot deka Makedonija e zemja od iskona i deka Makedonija ke postoi se dodeka ne kapne poslednata kapka krv od posledniot Makedonec, a potoa taa ke prodolzi da zivee so site Makedonci onamu i kaj onoj koj nas ne sozdal. Bog da ja blagoslovi Makedonija. Bog da gi blagoslovi Makedoncite koi se borat za sloboda, protiv tiranijata i protiv dusmanite. Da zivee Makedonia

Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail - Now with 25x more storage than before!

| | | | | Inkorgen

Skickat: den 17 augusti 2004 18:19:59
Till: xxxxxx xxxxxxx <xxxxxxxxxxx@yahoo.com>
Kopia: TREPET_1@hotmail.com, trepet_vmro_mnm@hotmail.com, vmro_mnm_trepet@hotmail.com
Ämne: RE: zdravo brat Trepet! Zdravo zivo brat Xxxxxx!

Kontakt na E-mail adresi; Ljupco Mircevski-Trepet <trepet_vmro_mnm@hotmail.com>, Ljupco Mircevski-Trepet <TREPET_1@hotmail.com>, VMRO-MNM TREPET <vmro_mnm_trepet@hotmail.com>

17 avgust 2004 g.

Zdravo zivo brat Xxxxxx,

Gospodine Xxxxxx blagodaram za tvoite podrski i za tvojata seriozna sorabotka.
I jas se nadevam deka vo naj skoro vreme bi trebalo da se sretneme i da se vidme, se razbira vo golemo drustvo na cesni, realni i verni Makeodnci.
Naj verovatno mnogo ke mi pomognete vie kako eden od cesnite, realite i vernite Makedonski intelektualci i vie kako sto gledate deka mene mi e potreben barem eden pocituvan, realen, cesen i veren Makedonski intelektualec. Ne sepak, jas mnogo pati si razmisluvav zosto Makedonskite intelektualci se pogrizija so golemi sorabotki vo anti makedonskite i oboenite taka nareceni politicki partii pa i vo nekolku organizacii kako naprimer anti makeodnskata organizacija na "smk" na Todor Petrov. Jas nekolku pati apelirav do Makeodnskite intelektualci da se povlecat od site tie anti makedonski partii i organizacii i da se povrzat so mene i pocneme da rabotime seriozno za spas na nasata ni mila i sakana majka Makedonija. Jas veruvam deka skoro site Makedonski intelektualci zaat za mene i znaat deka jas imam vormirano Makedonska revolucionerna i nacionalna organizacija (VMRO-MNM MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE). No za zal nikoj ne mi se javi da mi pomogne, odnosno da od niv eden da mi bese kako sovetnik. Dali ne im se dopagjat moite idei i mojata programa. Gospodine Xxxxxx velite deka mozete da mi obezbedite eden pocituvan intelektualec, a isto taka velite deka i vie ke bidete prviot, veruvaj te mi deka ke ja prifatam ova ponuda i veruvam deka ke dobiam golema pomos za vo idnina so koregiranje na miote analizi i izjavi, kako i realni soveti. Sve zavisi dali tie intelektualci ke go delat moeto mislenje kako sto vie go delite.....

Me raduva sto ne ste clen na politicka partia. Vie Gospodine Xxxxxx imate najdeno seriozna i cesna organizacija koja sto naj prvo gi zastituva Makedonskite nacionalni interesi i koj sto se bori za dobra i stabilna idnina na nasata ni mila i sakana majka Makedonija i za spas na nasiot nastradan i poroben Makedonski narod. Jas ja imam formirano Organizacijata VMRO-MNM za obedinuvanje na nasata ni porobena takovina Makedonija i za osloboduvanje na nasiot napaten i poroben Makedonski narod. Jas ne znam kolku imate procitano, odnosno kolku znaete za mene, no mozam da kazam deka i jas seriozno i cesno rabotam za Makeodnskata kauza i za afirmacija za vistinata na nasata ni mila i sakana majka Makedonija.....

Ne se raboti deka jas licno za mene da se plasam ako nekoj gi sledi ili cita nasite ili site drugi kontakati. Naj iskreno da vi kazam deka jas lino ne se plasam ako nekoj nas neprijatel me poznava ili gi cita moite izjavi i analizi. Gospodine Xxxxxx ako jas ako se plasev nemase da se nafatam so plitika niti pak ke osnivuvav Makeodnska revolucionerna, nacionalna, komitska i patriotska organizacija. Eve od sto se plasam, procitaj go ovaj tekst od eden nas mlad realen i cesen Makedonec Marko koj sto me podrzava i videte sto veli (ovaj tekst, odnosno ova informacija kako post e objavena na eden Makedonski forum Bidi Chesen).....

BIDI CHESEN
> BIDI CHESEN
> Citaj ova VOJVODO

<< Prev Topic | Next Topic >>
Author Comment

Marko
Unregistered User
(4/4/03 6:35 am)
Reply Citaj ova VOJVODO
Zdravo zivo Vojvodo,
so ova pismo sakam da te izvestam deka tajnite sluzbi na Udbaskata SDSM maltretiraat CESNI MAKEDONCI samo zatoa so tie cesni Makedonci te sakaat tebe za niven lider. Vojvodo UDbasite do tamu stignale so imaat svoi agenti i vo razno razni (Anti)Makedonski forumi,taka da ako nekoj zboruva ubo za tebe vednas od Moderatorite na tie (Anti)Makedonski forumi gi baraat IP broevite na kompjuterite i gi naogjaat tvoite simpatizeri. Vojvodo ne znaes kakva cenzura se vrsi protiv nas cesnite Makedonci. Vojvodo ne smeeme niz ulica da upotrebime tvoeto ime vednas ne prijavuvaat vo policija a tamu ne maltretiraat kako so gi maltretiraa cesnite Makedonci na Goli Otok. Eden moj drugar go skrsija od kjotek samo zatoa so vo eden koncert go velicese tvoeto ime i velese deka: SAMO TREPET E SPASOT ZA MAKEDONIJA. Posle toa utredenta go zedoa vo policiska stanica i go skrisija od cotek. Vojvodo ne mozev da go prepoznam kako,bidejki go imaa maltretirano mnogu. Vojvodo jas ne mozam povece da ti napisam bidejki se plasam da ne me prijavi nekoj vo policija.

Da zivee Makedonija
Da zivee Vojvodata Trepet
Sloboda ili Smrt

http://p080.ezboard.com/fbidichesenfrm1.showMessage?topicID=111.topic

Gospodine Xxxxxx go procitavte tekstot, odnosno informacijata za cesnite, realnite i gordite Makedonci sto me podrzavat i sto se moi sipatizeri. E od ovo se plasam jas da ne gi otkrijat moite kontakti. Jas se plasam i za vas Gospodine Xxxxxx da ne ve otkrijat prokletite dusmani Makedonskite banditi i izrodi (predavnickite zverovi-zverski) deka sorabotuvate so mene. Jas se trudam sto povise da gi zastituvam moite kontakti, da gi zastituvam clenovite na organizacijata VMRO-MNM....

Gospodine Xxxxxx vasite predlozi gi prifakjam i mozeme da diskotirame za niv. Jas ne objavuvam vakvi pisma koj sto se seriozni i vistinski kontakti, niti pak imam namera da gi objavuvam i stie drugi pisma sto mi se prakjat. Jas su Makedonec i jas sum pretsedatel na Makeodnska ognaicazija VMRO-MNM koj sto gi ima ideite i planovite na nasata istoriska i sveta organizacija VMRO. Jas, odnosno moite sorabotnici objavuvat E-mail poraki koj sto se moi sipatizeri no nivnite iminja i prezimina se sklonuvat od nivnite E-mail poraki. Jas ovde vo Poraneshna Skandinavska Provincija Svedska (FSPOS). Gi imam zapoznaeno so moite materijali site skandinavski mediumi, intelektualci, politicari, pisateli, istoricari, politicki patrii, site strani diplomatski pristavnistva, drzavni i fon drzavni institucii i asosiacii. Odnosno so moite materijali sto se napisani vo stotina stranici na angliski jazik kako protesni pisma do site svetski politicki i von politicki faktori organizacii, institucii i asosiacii za Makedonskoto prasanje i jas veruvam deka se ima dosta diskotirano vo site zemji vo svetot. E sega kako se imat prifateno moite izjavi-analizi za ogromnoto dikriminiranje na nas Makedoncite od strana na anti demokratskite, ani solidarnite, anti realnite i ani pravdenite organizacii "ON, EU, NATO, OBSE", toa ke se vidi vo idnina. Mpjata aktivnost, odnosno borba protiv nasite neprijateli i okupatori si nastavuva i jas ne se odreknuvam. Nasata ni mila i sakana majka Makeodnija, odnosno Vardarskiot del na Makedonija visi na krajot na konecot za da bide unistena. Vi Gospodine Xxxxxx velite deka nasata zemja kje prezivee uste edva desetina godini. No jas mislam deka pomalku od deset godini Vardarskiot del na Makedonija ke bide podelen, znam sigurno deka zapadniot del ke bide za taka narecena golema "albanija" a drugiot del dali ke bide za taka narecena golema "bugarija" ili za golema "srbija". Sto se raboti za nasite sonarodnici vo svedska-fspos e mnogo tesko da im go izmenis nivnoto mislenje deka na niv ne im cine toa sto oni go rabotat. Naj iskreno da vi kazam Gospodine Xxxxxx deka ovde nasite Makedonci 90% se clenovi i sipatrizeri na prokletata i dusmanskata predavnicka i banditska organizacija "sdsm"- sizofrenicarska, a 4% se clenovi i sipatizeri na vtorata prokleta dusmanska predavnicka i banditska organizacija "dpmne"-sizofrenicarska, a 3% se na drugite anti makedonski taka nareceni politicki patrii i organizacii. A za ostanatite 3% ne znaat i samite sto da pravat i kogo da podrzavat. Edno stavno nikoj od ovie Makedonci koj sto ziveat vo ova skandinavska provincija svedska ne gi interesira za nivnata taktovina Makedonija niti pak gi intereseira deka nasiot Makedonski narod strada i pati vo Vardarskiot del na Makedonija, niti pak gi interesira kako ziveeat nasite porobeni brakja i sestri Makeodnki i Makedonci vo porbenite delovi na nasata ni mial i sakana makja Makedonija. Ovde ima nekolku taka nareceni Makedonski kluboi-zdruzenija i dve crkveni opstini i edena taka narecena Makedonska organizacija "makedonski sojuz" i toj anti makedonski sojuz e registriran. E sega da vi kazam deka site die tajka nareceni makedonki zdruzenija, dvete crkveni opstine i anti makedonsjkiot sojuz se pod golema kontrola na dusmanskata predavnicka i banditska organizacija "sdsm"- sizofrenicarska i taka da Makedonci koj sto se cesni, realni, verni i zagrizeni patriot ne mozat da kontaktirat so ovdesnite Makeodnci, niti pak da vleguvat vo tie zdruzenija i crkvi, ednostavno nie dobrite, cesnite, realnite, vernite Makedonci (a specijalno vistinskite Makedonski komiti i patrioti) ne sme dobro dojdeni vo nivnite zdruzenija i crkvi. Taka da Gospodine Xxxxxx ovaj predlog so formiranje na fond od ovdenata Makeodnska diaspora otpagja i nemam namera da kontaktiram so niv. Jas sum bil nekolku pati vo nekolku zdruzenija i vo crkvata vo Malmö, naj iskreno da vi kazam deka sum se custvuval kako da sum vlegol vo nekoi sipatrski, srpski, taka nareceni "bugarski i grcki klubovi i crkvi". Formiranjeto na fondot mi e naj golem problem, posto Organizacijata VMRO-MNM ne e registrirana i jas ne mozam vo ovdesnite banki da otvoram fond, no sepak narednite denovi ke se potrudam da, odnosno da se informiram vo nekolku banki dali ke mozwe da se otvori fond. Dokolku jas uspeam da otvoram fond. Mu garantiram i mu vetuvam na Makedonskiot narod keka site nivni vlozeni finacii (odnosno ninata finaciska pomos za organizacija VMRO-MNM ke bidat licno pod moja kontrola i tie finacii ke se koristat za borba i ativnost za Makedonskata kauza, edno stavno se razira deka tie finacii ke se trosat samo za Makedonstinata a ne da se finasirat licni interesi ili anti makedonski politicki partii i organizacii). Da Makedonskata diaspora bese po zagrizena za ogromnata katastrofa vo nasiot mil i drag Vardaski del na Makedonija, ke najdevme na koj naj lesen nacin da ja pomogneaa organizacijata VMRO-MNM so site materijalni sretstva, specijalno so finaciski sretstva. Mnogo godini pominaa od koga jas ja imam vormirano VMRO-MNM i sum apeliral kaj nasite Makedonci (Kja nasata Makedonska emigracija) da ja pomognat organizacijata VMRO-MNM so finaciski sretstva, no za zal, nasata Makedonska diaspora (Makedonskata emigracija) gi pomagase so finaciski sretstva Makedonskite banditi i predavnicki zverovi-zverski. Da Makedonskata emigracija bese zagrizena, odnosno da bese obedineta i da razmislese po zdrelo, koko oni finasiraa i kade tie nivni pari se trosea i vo koi strani banki se smestija. Jas veruvam, odnosno mu garatiram na nasitot Makedonski naraod dek so tie miljoni dolari i evra da gi dadea na VMRO-MNM, a ne gi dadoa na Makedonskite banditi i predavnicki zverovi-zverski. Jas so moite idei i planovi dosega nasata ni mila i sakana tatkovina Makedonija ke bese oslobodena (obedineta) od prokletite okupatori i nasiot nastradan i poroben Makedonski narod ke bese osloboden i spasen od prokletite porobuvaci.....

Gospodine Xxxxxx sto se raboti za propaganda, moite sorabotnici-aktivisti (clenovite na VMRO-MNM) rabotat dosta aktivno, odnosno rabotat kolku imat vreme i so site nivni mozni uslovi. Specijalno jas, celoto vreme go psvetuvam samo za Makedonskata kauza, jas nemam vreme za privaten zivot. Nie pravime ogromni propagandi sirom celiot svet. VMRO-MNM ima sobrano na stotina iljadi E-mail adresi od site svetski organizacii, institucii i asosiacii (specijalno od naj golemite nadvoresni neprijateli i unistuvaci na Makedonskata nacija). Eden mal del od mojot materijal na angliski jazik se prakja po interenet E-mail adresi na site politicki partii i organizacii vo svetot, na site organizacii, institucii i asosiacii vo svetot. I vo idnina ke gi bombardirame so materiali za vistinata na Makedonskiot narod i za nasata Makedonska zemja.... I Jas mislam deka za toa prasanje ke razgovarame po opsirno.
Gospodine Xxxxxx jas ne baram od vas da mi vetite deka so taa idea i postapka ke uspeeme. No veruvate mi deka jas gi imam tie seriozni nameri i vistinata e deka jas i pogolemi seriozni nameri imam za toa sto go pravam a i vo idnina sto bi napravil. Veruvajte vo mene deka moite idei ke bidat uspesni i svetov (specijalno nasite prokleti dusmanski okupatori) ke gi zapamnat i zapisiat (ke gi pamtat i spomnuvat vo idnite 5et-10set iljadi godini). I ovo da vi kazam, da jas deneska gi imam, odnosno da gi dobijam Makedonskite borci i patrioti so mene i da zastanat vo moja pozadina za borba protiv nasite prokleti dusmani i neprijateli. Eve naprimer kako sto Irackiot odza Muqtada Al-Sadr gi ima irackite borci so nego i e nivni lider-vodac koj sto se bori protiv zapadnite okupatori vo negovata zemja. Samo sto toj odza Al-Sadr mnogo slabo gi organizira, odnosno ne znae kako da gi organizira negovite borci pa sekoj den ginat po desitna borci (a i desetnia civli ginat sekoj den, koj sto se ubivat, odnosno masakrirat od taka narecenite amerikanski okupatorski) i nisto pozitivno nema napraveno. So toklu borci toj samo se pokazuva kako nekoja licnost ili nekoj patriotizam a vo stvarnost gi otava negovite borci da ginat. Jas koga bi gi imal iljadnici Makedonski borci, komiti i patriot, za edna nedela edno siptarsko gnasno kopile nema da ostane vo Vardarskiot del na Makeodnija i se do eden Makedonski bandit, predavnicki zver zverski ke bide likvidiran. A potoa krevanje na Makedonsko VOSTANIE.......

Gospodine Xxxxxx sega sa sega tolku od mene i da ostavime mesto i za otre i za zadutre.

GOSPOD DA JA BLAGOSLOVI NASATA ZEMJA MAKEDONIJA I GOSPOD DA GO BLAGOSLOVI NASIOT MAKEDONSKI NAROD!

SMRT ZA SIPTARISKITE-BALISTI, EKSTREMISTI, RAZBOJNICI, NACISTI, FASISTI, TERORISTI, UBICI, SIZOFRENICARI, PEDOFILI, PSIHOPATI I MAFIJASKI BANDIT!

SMRT ZA SITE ZAPADNI OKUPATORSKI CIZMARI, NACISTI, FASISTI, VARVARI, TERORISTI, RAZBOJNOCI, UBICI, PLJACKASI, BIOKRATI I FANATICI STO SE VLEZENI KAKO AGRESORI, PROVOKATORI, UBICI, OKUPATORI I PLJACKASI VO NASATA MILA I SAKANA TATKOVINA MAKEDONIJA!

SMRT ZA IZRODITE MAKEDONSKI PREDAVNICKI ZVEROVI-ZVERSKI, ZA DRZAVNITE MAFIJASKI BANDITI I RAZBOJNICI !

TOA E PORAKATA OD MAKEDONSKIOT KOMITA I PATRIOT TREPET I OD SITE HRABRI MAKEDONSKI KOMITI, PATRIOTI I BORCI......

VECNO DA ZIVEE MAKEDONSKATA NACIONALNA, REVOLUCIONERNA, KOMITSKA I PATRIOTSKA ORGANIZACIJA VMRO-MNM (MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE)!

Ljupco Mircevski-Trepet

---------------------------------
Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail - Now with 25x more storage than before!

| | | | | Inkorgen

Respond to this message   
AuthorReply

(no login)

RE: Se otvara tema za diskusii samo so dobri, cesni, realni i gordi MAKEODNCI.

September 5 2004, 10:43 AM 

From: xxxxxxxxx xxxxxxxx <xxxxxxxxxx@yahoo.fr>
Sent: Sunday, August 29, 2004 7:04 PM
To: MAKEDONSKI REVOLUCIONER <makedonski_revolucioner@hotmail.com>
Subject: Re: VNATRESNA MAKEDONSKA REVOLUCIONERNA ORGANIZACIJA - MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE (VMRO-MNM)!

Pozdrav

Go procitav celo pismoto i od dvete strani i se nadevam deka ke uspee gos Trepet vo otvaranje fond, i mislam kako sto kaza deka vi treba dobra web stranica kako sto ima makedonskata falanga ali ne e obnovuvana a jas mozam da se pogrizam da se probie i da ja reklamiram na sekade znam dosta pravi makedonci koj bi se zainteresirale za vas, a mozam da vi kazam deka 99% od lugeto so sum zborel neznaat koj ste i deka postite i vo majka makedonija mozeme da praivte reklami, vo svjacarija ne znam dali ke uspeeme so takva rabota ovde se prodadeni dusi taka da izbegavam so ''makedonci'' kontakt samo so nekoj moj vrsnici koj im veruvam a ne se mnogu takvi.

SLOBODA ILI SMRT ZA MAJKA MAKEDONIJA

MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE!!!

slava mu na boris sarafov!!

Vous manquez d’espace pour stocker vos mails ?
Yahoo! Mail vous offre GRATUITEMENT 100 Mo !
Créez votre Yahoo! Mail

Le nouveau Yahoo! Messenger est arrivé ! Créez vos avatars, envoyez des audiofuns et découvrez toutes les autres nouveautés. Téléchargez GRATUITEMENT ici !

| | | | | Inbox

MSN Home | My MSN | Hotmail | Search | Shopping | Money | People & Chat

Skickat: den 30 augusti 2004 21:34:13
Till: Ljupco Mircevski-Trepet <trepet_1@hotmail.com>
Ämne: zdravo zivo brat Trepet i vecna neka e Makedonija

Gospodine Trepet povtorno ovde Xxxxxx. Kako na brat ke ti ukazam na nekolku greski koi gi imas. Objektivno ke ti gi kazam bez zaobikoluvanja bidejki smetam deka ako krieme nesto nema voopsto nisto da postigneme. Kako prvo mnogu siromasni e-maili so mnogu farsa I laga vo niv. Mojot intelekt nesakam da go trosam na takvi gluposti a uste pomalku na lagi. Zatoa ako navistina zapocneme da rabotime I da stvorime nesto za nasata zemja da zapocneme so realni nameri, a ne farsi koi se aktuelni no neostvarlivi.

Kako prvo ako sakas da postignes nesto vo Makedonija I tvoeto ime da se cue I da te zapoznae najgolemiot del od Makedonskiot narod treba da napravis nekoi raboti koi ke ti gi kazam bidejki so toa smrt za siptarite I drugi aktivnosti bukvalno ne postignuvas nisto bidejki vo ovie momenti realni uslovi za toa nema. Ako imas pari da otvoris web strana ke ti sugeriram da otvoris web strana koja ke bide otvorena za citatelite I kade samite tie ke mozat da gi prijavuvaat licata koi se vrabotile bez oglasi bez pravno ili onie koi samiot minister gi pustil na rabota bez oglas so negovoto diskreciono pravo. Veruvaj deka tvoeto ime nabrzo ke bide poznato vo Makedonija a tvojata partija ke dobie mnogu pogolemo clenstvo. Edinstveniot nacin na koj moze tvoeto ime da bide poznato vo Makedonija I imeto na partijata e toa. I uste nesto bratski ke ti kazam deka tvoeto ime vo Makedonija barem mene voopsto ne mi e poznato I deka golem del od e-mail te koi mi gi prati se farsa. Brat Trepet uste ednas ke ti povtoram deka jas imam iskreni nameri da napravam nesto za drzavata a za toa ne mi trebaat pari, vlast ili nesto sto baraat drugite. Mene mi se potrebni iskreni sorabotnici vo koi jas ke imam doverba. Ke ve molam da mi kazete za web stranata dali imate vo plan da ja otvorite I ako imate za kolku vreme toa kae go napravite. Ako imate takvi planovi ke treba malku poveke da prodiskutirame za da gi finalizirame tie raboti. Za prezentiranje vo Makedonija ke bidam zadolzen jas I veruvajte ke probam da go naravam toa mnogu dobro.

Do you Yahoo!?

| | | | | Inkorgen

Skickat: den 2 september 2004 18:41:08
Till:xxxxxx xxxxxxx <xxxxxxxxxxx@yahoo.com>
Kopia: TREPET_1@hotmail.com, trepet_vmro_mnm@hotmail.com, vmro_mnm_trepet@hotmail.com
Ämne: Zdravo zivo brat Xxxxxx i vecna neka e Makedonija i vecen Makedonskiot narod.

2 septemvri 2004 g.

Zdravo zivo brat Xxxxxx,

Brat Xxxxxx si mislev deka nemase da mi odgovoris na mojata posledena E-mail poraka sto ti odgovoriv. No sepak jas sum naviknat so kratki kontakti so nashi Makedonci, prva i vtora E-mail poraka pozitivno a treta E-mail poraka negativna ili kontaktite prekinuvat. Sto i da e jas sum realen, cesen, veren i seriozen Makedonec koj sto sekoj Makedonec treba da mi veruva i da ima golema doverba vo mene. Brat mi pishuvas mnogu siromasno i mi velis moite E-maili so mnogu so farsa i laga vo niv. Aj te molam kazi mi gi lagite vo E-mail porakite za da znam kade gresam i da gi popravam grskite (Jas ne sakam da lazam i ne sum lazlivec). Jas nemam namera da se karam so dobrite, cesnite, realnite i serioznite brakja Makedonci. Jas imam namera, odnosno rabotam mnogo seriozno i realno za da pomognam na nasiot nastradan, zagrozen i poroben Makedonski narod, a naj malku sakam da se prepinuvam so nasi Makedonski intelektualci. A ti brat Xxxxxx ako mislis deka jas ne sum dovolno realen, cesen, seriozen i veren Makedonec togas kazi mi za da ne go trosis tvojot intelekt na moite gluposti i na pomalku lagi. Jas brat ti kazav deka mene mi e potreben takov intelektualec kako sto si ti a i na nasata Makeodnska organizacija VMRO-MNM i e potreben takov Makedonec kako sto si ti. Brat Xxxxxx jas mozam da kazam deka si stapil vo kontakt so eden od naj glemite Makedonci koj sto naj realen, cesen, veren i seriozen Makedonec. Jas sum Makedonec koj sto aktivno rabotam i se boram za Makedonskata kauza (za afirmacija za vistinata na nasata mila i sakana majka Makeodnija i za nasiot nastradan, zagrozen i poroben Makedonski narod). Jas mojot zivot go reskiram, odnosno edenata moja noga e vo grob a drugata noga mi e vo rob. Jas ne rabotam i ne se boram za moi licni ineteresi i za licno zbogatuvanje. Nego jas rabotam i se boram za spas i sloboda na nasata ni mila i sakana majka Makeodnija i za da go spasam i oslobodam nasiot nastrada, zagrozen i poroben Makeodnski narod od ovie prokleti dusmani, neprijateli i okupatori, pa i od nasite Makedonski prokleti predavnicki dusmani. I uste nesto za taa tema. Jas sum za rabota so seriozni i vistinski nameri koj sto so dolgi godini i den i nokno rabotam za Makeodnskata kauza i se nadevam deka ke pridobijam mnogo nasi seriozni i cesni Makedonci koj sto zaedno ke se fatime so seriozna rabota i da ja spasime i oslobodime nasata mila i sakan majka Makedonija i da go spasime i oslobodime nasiot dobar, zagrozen, nastradan i poroben Makedonski narod i da se unisti ova Makedonska predavnicka banda i da rabotime zaedno za donra i napredna idnina na nasite deca i za site novi generacii....

Sto se raboti za moite izrazi za siptarite i slicno. Jas ne gi izgovarm tie zborovi od licna keev, nego od sto mi e tesko i krajno sum revoltiran od ova svetska nerealnost i so nepravda i zagrozuvanje i unistuvanje na nasiot Makedonski narod i na nasata ni mila tatkovina Makedonija. A za moeto ime sto ne e poznato vo nasata ni mila i sakana majka Makedonija i posiroko. Jas ne sum za toa vinoven, jas ne znam kolku e moete ime poznato, no mozam da ti kazam sepak povise od 100 000 Makeodnci znaat za moeto ime i za Makeodnskata organizacija VMRO-MNM. Za toa sto moeto ime i organizacijata VMRO-MNM sto ne e poznata kaj nasiot Makedonski narod se naj golemite vinovnici Makeodnskite mediumi. Brat Xxxxxx eve naprimer da ti kazam mnogo Makeodnci od Majka Makedonija i posiroko imat pisuvano pisma do redakciite na makedonskite mediumi koj sto mi imata davano nivna podrska ili sto mi se moi sipatizeri. No za zal Makedonskite mediumi nemaa objaveno niti edno pismo, naprotiv tie luge vo redakciite gi prijavuvale na anti makedonskata "vlada"-ventilator. Naj vise pisma za mene ima dobivano redakcijata Makedonsko Sonce, od tie pisma ni edno pismo ne se objavi. Eve naprimer kako ovie dve informacii na eden od Makedonskite forumi Bidi Chesen:

http://p080.ezboard.com/fbidichesenfrm1.showMessage?topicID=116.topic

BIDI CHESEN
> BIDI CHESEN
> Opasna propaganda protiv vas Vojvodo

Author Comment

Marko
Unregistered User
(5/3/03 1:49 am)
Reply Opasna propaganda protiv vas Vojvodo
Vojvodo ovde vo Makedonija se vrsi opasna propaganda deka vie ste spiun na CIA. Sakam da ve izvestam deka i tie komiti so vi bea verni imaat strav da stapat vo kontakt so vas, bidejci se plasat za svojata sudbina i sudbinata na napateniot Makedonski narod. Vojvodo starite luge velat deka ova vreme e kako onaa posle Vtorata Svetska Vojna koga vistinskite Makedoncite bea prikazani kako predavnici i koga cesnite Makedonci kako Cento bile izolirani od javnosta.

Vojvodo istoto se pravi i protiv vas bidejki vie ste vtor Cento za Makedonija, zatoa Vojvodo cuvaj se. Jas navistina moram da prekinam bidejki ovde e navistina mnogu opasno da se spomne tvoeto ime.

da zievee OBEDINETA MAKEDONIJA
da zivee Vojvodata TREPET

Informacija broj 2:

http://p080.ezboard.com/fbidichesenfrm1.showMessage?topicID=98.topic

BIDI CHESEN
> BIDI CHESEN
> Krajno razocaran Makedonski patriot!!!

Makedonec
Unregistered User
(2/5/03 9:08 am)
Reply Teshki vreminja Vojvodo!
Vojvodo imate golema podrska i od mene.Bidete sigurni deka ne sum samo jas ami ja imate podrskata i od 90% Makedonci. Samo problemot e sto ovaa Kachacko-Srpska vlada ne ne ostava namira. Eve jas pred nekolku nedeli pocnav javno da ve podrzuvam i znaete so se sluci??!! Ne pomina den dva bev povikan na policija. Mi baraa informacii za vas, me prashuvaa kolku komiti broi VMRO-MNM i drugi informacii. Jas im odgovoriv deka ne sum imal kontakt so vas Vojvodo i im rekov deka jas samo sum go kazzal moeto mislenje. Eden od policajcite pocna da me pcue i mene i VMRO-MNM, i veruvajte se custvuvav uzhasno. Koga te pcue shiptar ne e tolku strasno oti znaeme deka ne ne sakaat, ama da te pcue tvoj brat e toa bilo pekolot. Vojvodo iskreno da ti kazzam deka imam gubeno sekakva nadez za nasata si sakana Makedonija. Makedonija ne postoi vekje ko drzava. Ballistite pravat so sakaat vo nea. Pa gledaj i nasite policajci se na nivna strana. Tolku za sea oti me sledat ko da sum nekoj kriminalec. Eve i vo internet kafe ne me ostavaat namira, pa policajci vo civil me sledat. POzdrav i cuvaj se Vojvodo.

Brat Xxxxxx eve sto se raboti koga se spomuva moeto ime i imeto na organizacijata VMRO-MNM. Vo mojot predhoden odgor ti kopirav slicna informacija a ti brat ne mi dade nikakov komentar.

Sto se rabit za pari, dali dtrebat ili ne no edna organizacija ne moze da postigne nisto ako nema finaciska podrska od nasite Makedonci. I men ne mi se potrebni mnogo pari za da se zapocnat so moite idei, mislam za da se zapocnat so seriozni akcii i operacii. Mene mi se potrebni mali pari za da ja spasam i oslobodam nasata mila i sakna majka Makedonija i da go spasam Makedonskiot narod od dusmanskite neprijateli i okupatori. Samo mene mi se potrebni dobri, cesni, realni, vistinski i cesni sorabotnici (Mene mi se potrebni Makedonski komiti i patrioti). Taka da i jas brat Xxxxxx imam iskreni i seriozni nameri za da napravm se sto e dobro za nasata mila i sakana majka Makedonija i za nasiot nastrada, zagrozen i poroben Makedonski narod.
Jas od 1991 godina rabotam i se boram aktivno za Makedonskata kauza i dosega sum trosel moi pari. A sega vise nemozam da trosam moi poari zaradi familjarni problemi i ovde vo ova Poranesna Skandinavska Provincija Svedska (FSPOS) mi pravat golemi diskrimnacii i mi go zagrozuvat zivotot. Za toa vo druga prilika ke ti objasnam poosirno. Sto se raboti za Web stranicata, jas, odnosno organizacijata VMRO-MNM imese svoja Web stranica, no za zal nasite dusmanski neprijateli i okupatori uspeea da ja zatvorat. Brat Xxxxxx jas imam namera da ja registriram povtorno Web stranicata i taa stranica e mnogo vazna za site nas Makedonci. No problemot e sto jas kako sto ti kazav pogore, jas nemozam vise da odvojam pari za bilo sto i da e, posto jas imam minimalno primanje. Web sajtot mozam da go registriram za vo rok na dve nedeli. Posto imame del na materijali i toj materijal ke bide vo vonkcioniranje za nepolni dve nedeli, a za toa se razbira deka ke trebat pari. Dokolku vie od tamo mozete da odvoite od vasite skromi sretstva i da mi pomognete finaciski jas ja otvaram vednas Web stranicata. I uste nesto da ti kazam brat, jas nemozam da otvoram fond, kako sto ti rekov i vo predhodnoto moe pismo. No za toa jas otvoriv posebna bankovna ziro smetka koj sto moze Makedonskiot narod da ja podrzi organizacijata VMRO-MNM. Ziro smetkata (Kontoto) e na moe ime i na nasiot Makedonski narod mu vetuvam i mu garantiram deka nivnite vlozeni skromni finaciski sretstva ke bidat upotrebeni samo za akciite i borbite za nasata mila i sakana majka Makeodnija i za nasiot nastradan, zagrozen i poroben Makedonski narod.
Ziro smetkata e slednata:

Ljupco Mircevski
Tranggatan 4, 2 tr.
269 39 Landskrona
SWEDEN

Ljupco Mircevski

FORENINGSSPARBANKEN AB
Servicekonto
8214-9, 983 759 024-0
SWEDEN

I za kraj na ovo moe pismo, sakm i toa da go kazam. Nasiot Makeodnski narod dosega ne znaese ili ne sakase da ja iskoristi mojata realnost, cesnost i dobrota.
Za prezentiranje vo nasata ni mila i sakana majka Makedonija, ideata i predlogot ti e mnogo dobar i za toa treba da se zapocne so rabota i toa sto pobrgu. I jas veruvam deka kje bide uspseno i napredno za site nas Makedonci, za moeto ime i za imeto na organizacijata VMRO-MNM. Za Web stranicata razmisli i kazi mi deka ke mi pomognete finaciski a pota ke se raboti so mnogo dobri materijali, analizi, informacii i fakti koj sto ke se stavat vo Web stranicata. Toa ke bide golema i pozitivna propaganda za nas Makedoncite i za nasata ni mila i sakana majka MAKEDONIJA.

Gospodine Xxxxxx sega sa sega tolku od mene i da ostavime mesto i za otre i za zadutre.

Ljupco Mircevski-Trepet

| | | | | Inkorgen

Respond to this message   

(no login)

Opasno za makedonija i za makeodncite od kleti dushmanski shpiuni!

September 12 2004, 8:30 AM 

Pochituvani brakja i sestri makeodnci, mi treba vasha pomosh (mi trba vsha informacija). Znaeli nekoj, koj e toj shto se pravi deka e "chesen, realen, seriozen i veren makedonec". Se pravi deka e golem makedonski patriot i seriozen intelektualec. Toj se vika Toskov Petrov (podolu kje go prochitate negovoto ime na negovite email poraki.......
Makedonskio vojvoda G-din TREPET sumneva deka toj lazhen "intelektualec" e nekoj agent ili shpiun od na****e vnatreshni i nadvoreshni kleti dushmanski neprijateli i okupatori......
Toj shpiun i lazhni "itelektualec" zhiveel vo taka narechena amerika (detroit).
Teshko na nashata mila porobena majka makedonija i na nastradainiot i porobeniot makedonski narod so takvi lazhni intelektualci i patrioti.....

So bratski, komitski i patriotski pozdravi.

VECNO DA ZIVEE MAKEDONSKATA NACIONALNA, REVOLUCIONERNA, KOMITSKA I PATRIOTSKA ORGANIZACIJA VMRO-MNM (MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE) I VECHNO DA ZHIVEE MAKEDONSKIOT GOLEM SIN, REVOLUCIONER, VOJVODA, CAR I PRETSEDATEL NA VMRO-MNM G-DIN. LJUPCO MIRCEVSKI-TREPET.

P. S. VECNO DA ZIVEE MAKEDONSKATA ZEMJA!

VECNO DA ZIVEE DOBRIOT MAKEDONSKIOT NAROD!

SMRT ZA SIPTARISKITE-BALISTI, EKSTREMISTI, RAZBOJNICI, NACISTI, FASISTI, TERORISTI, UBICI, SIZOFRENICARI, PEDOFILI, PSIHOPATI I MAFIJASKI BANDITI!

SMRT ZA IZRODITE MAKEDONSKI PREDAVNICKI ZVEROVI-ZVERSKI, ZA DRZAVNITE MAFIJASKI BANDITI I RAZBOJNICI!

SLOBODA ILI SMRT ZA OBEDINETA MAKEDONSKA DRZAVA I ZA MAKEDONSKIOT NAROD!

TOA SE PORAKITE OD MAKEDONSKIOT KOMITA, PATRIOT I VOJVODA G-DIN. TREPET I OD SITE HRABRI I GORDI MAKEDONSKI KOMITI, PATRIOTI I BORCI......

VECHNO DA ZHIVEE MAKEDONSKIOT GOLEM SIN, REVOLUCIONER, VOJVODA, CAR I PRETSEDATEL NA VMRO-MNM G-DIN. LJUPCO MIRCEVSKI-TREPET.

MAKEDONSKI REVOLUCIONER <MAKEDONSKI_REVOLUCIONER@HOTMAIL.COM>, HERE IS MACEDONIAN REVOLUTIONARY <HERE_IS_MACEDONIAN_REVOLUTIONARY@HOTMAIL.COM>, Ljupco Mircevski-Trepet <trepet_vmro_mnm@hotmail.com>, Ljupco Mircevski-Trepet <TREPET_1@hotmail.com>, VMRO-MNM TREPET <vmro_mnm_trepet@hotmail.com> VMRO-MNM Makedonija Na Makedoncite <vmro_mnm_makedonija_na_makedoncite@hotmail.com>, Makedonska Organizacija VMRO-MNM <Makedonska_Organizacija_VMRO_MNM@hotmail.com>

Från: toskov petrov <toskovmacenia@yahoo.com>
Skickat: den 28 juni 2004 20:05:30
Till: Ljupco Mircevski-Trepet <trepet_vmro_mnm@hotmail.com>
Ämne: Da zivee Makedonija

Gopodine Trepet

Toskov

Do you Yahoo!?

| | | | | Inkorgen

Skickat: den 28 juni 2004 20:07:07
Till: Ljupco Mircevski-Trepet <TREPET_1@hotmail.com>
Ämne: Da zivee Makedonia

Gopodine Trepet

Toskov

Do you Yahoo!?

| | | | | Inkorgen

From: toskov petrov <toskovmacenia@yahoo.com>
Sent: Monday, July 26, 2004 9:56 PM
To: Filip II Makedonski The Great Of Macedonian <filip_ll_makedonski_the_great_of_macedonian@hotmail.com>
Subject: braka Makedonci

| | | | | Inbox

MSN Förstasidan | Mitt MSN | Hotmail | Sök | Shopping | Pengar | Chat & Vänner

Skickat: den 26 juli 2004 21:55:57
Till: Filip II Makedonski <filip_the_great@hotmail.com>

| | | | | Inkorgen

Från: JAS SUM MAKEDONEC A NE FYROMEC <nie_sme_makedonci_a_ne_fyromci@hotmail.com>
Skickat: den 28 juli 2004 17:52:19
Till: TREPET_1@hotmail.com, trepet_vmro_mnm@hotmail.com, vmro_mnm_trepet@hotmail.com, MAKEDONSKI_REVOLUCIONER@HOTMAIL.COM, HALLO_HERE_IS_MACEDONIAN_REVOLUTIONARY@HOTMAIL.COM, Makedonska_Organizacija_VMRO_MNM@hotmail.com, vmro_mnm_makedonija_na_makedoncite@hotmail.com, Macedonian_Organization_VMRO_MNM@hotmail.com, vmro_mnm@hotmail.com, OVDE_E_MAKEDONSKI_KOMITA@HOTMAIL.COM, OVDE_E_MAKEDONSKI_KOMITA_1@HOTMAIL.COM, MAKEDONSKI_PATRIOT@hotmail.com, OVDE_E_MAKEDONSKI_PATRIOT@hotmail.com
Ämne: Pochituvani eve edna pozitivna E-mail poraka od nash Makedonski brat Petrov.

| | | Inkorgen

Skickat: den 26 juli 2004 21:55:12
Till: JAS SUM MAKEDONEC A NE FYROMEC <nie_sme_makedonci_a_ne_fyromci@hotmail.com>

Do you Yahoo!?
New and Improved Yahoo! Mail - 100MB free storage!

Hotmail: Skaffa upp till 100 Mb lagringsutrymme. Klicka här

| | | | | Inkorgen

Respond to this message   
Current Topic - Se otvara tema za diskusii samo so dobri, cesni, realni i gordi MAKEODNCI.
  << Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  
Find more forums on ConspiraciesCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2009 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  

MACEDONIA FOR THE MACEDONIANS NEVER HELLENIC NEVER GREEK NEVER PROSFIGIAN NEVER