Return to Index  

Bazooka

July 16 2003 at 3:02 PM
Roel van Essen  (no login)
van IP adres 212.187.47.102


Response to afstand bazooka - doel

 

Ik heb zelf nog geschoten met de opvolger van de bazooka, de "Raketwerper 3,5 inch".
Principe was hetzelfde, alleen het kaliber was vergroot.
De raket werd ontstoken door een electrische impuls uit de trekkergroep. Geen batterij, maar een dynamo, die in werking werd gezet door de trekker over te halen. (Knijpkat-principe)
Minimum afstand voor de raket om scherpgesteld te worden was de lengte van de loop! Bij het verlaten van de loop stond het ding al op scherp. (Gold overigens ook voor de M72 LAW) De veilige afstand waarbij de schutter nog kon schieten op een doel stond op 10 meter, met die voorwaarde dat (en dat stond uitdrukkelijk in het voorschrift!!) er geen rekening werd gehouden met secundaire explosies uit het pantservoertuig zelf.
Kortom: Met de bazooka kon je op uiterst korte afstand een pantservoertuig bevuren; of het slim was, en je het overleefde was punt twee.
Binnen een straal van 50m van een exploderende tank komen is uiterst ongezond. Voor hetzelfde geld vliegt de koepel eraf (In Irak meerdere keren voorgekomen) en komt op jou terecht. Dan wordt je helm plotseling wel héél erg zwaar...

Roel

 
 Respond to this message   
Reacties

Find more forums on Network54Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2017 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  


Bedankt voor Uw bijdrage(n) De Twenot behoudt ten alle tijde het recht om berichten te verwijderen als de inhoud racistisch, fascistisch, kwetsend, niet relevant of simpelweg oervervelend is.
Ook het niet willen opvolgen van de simpele basis regels zal resulteren in het verwijderen van Uw bericht(en)
Alle andere hobby gerichte mail is welkom. Voor vragen, opmerkingen en klachten kunt U contact opnemen met de webmaster via dit email adres: twenot@twenot.nl