Return to Index  

btw

August 9 2003 at 12:02 AM
dirk lehaen  (no login)
van IP adres 195.95.30.141


Response to 2 X BTW

 

In principe is het zo : als particulier betaal je altijd de btw van het land van herkomst. Dit geldt enkel binnen de EG. Als ik dus als Belg iets bestel bij bv de Lancier, dan betaal ik NL BTW. Invoerrechten etc bestaan dan niet omdat het over een intracommunautaire verwerving gaat. Een moelijk woord dat gewoon wil zeggen binnen de EG.
Buiten de EG liggen de zaken helemaal anders. In principe betaal je de BTW in het land van bestemming. Als ik als Belg iets in de US bestel betaal ik in principe BTW aan de Belgische grens. MAAR : De Amerikaanse verkoper moet kunnen bewijzen dat de goederen aan de grens ingeklaard zijn om te kunnen verkopen zonder BTW. Dit is echter niet zo simpel met particulieren. Daarom dat veel handelaren ook nog eens de US BTW aanrekenen.
Trouwens : invoerrechten worden berekend over de hele waarde, dus inclusief transportkosten.
Een oplossing om dit te vermijden zou kunnen zijn om aan te kopen via een bedrijf waar je voor werkt ofzo.
Althans, dit is wat ik mij nog herinner van de BTW-wetgeving. Mocht ik het ergens fout hebben, gelieve mij te excuseren.
Greetz,

 
 Respond to this message   
Find more forums on Network54Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2018 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  


Bedankt voor Uw bijdrage(n) De Twenot behoudt ten alle tijde het recht om berichten te verwijderen als de inhoud racistisch, fascistisch, kwetsend, niet relevant of simpelweg oervervelend is.
Ook het niet willen opvolgen van de simpele basis regels zal resulteren in het verwijderen van Uw bericht(en)
Alle andere hobby gerichte mail is welkom. Voor vragen, opmerkingen en klachten kunt U contact opnemen met de webmaster via dit email adres: twenot@twenot.nl