Return to Index  

re: dragen van pistool

September 4 2003 at 11:53 AM
Wienand Drenth  (no login)
van IP adres 131.155.69.22


Response to Dragen van pistool

 

Hoi,
Ik denk dat het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur is/was waar je je pistool hing. In het gevecht is een pistool ook niet van heel veel nut vanwege het korte bereik en slechte nauwkeurigheid. Bij gevechten op korte afstand is een pistool wel handig vanzelfsprekend. Ook was zo'n pistool vaak een teken van een leidinggevende functie, zodat je als drager voor scherpschutters extra aantrekkelijk werd. Daarom liepen veel sub-alternen (luitenants/kapiteins) met een geweer ofzo rond om minder aandacht te trekken.
Verder waren squad leiders niet standaard uitgerust met een pistool, maar met een sten. Dit is volgens mij foutief door Tamiya weergegeven. Wat niet wegneemt dat er wel "gevonden" dingen rondgesleept werden.
Hopelijk verduidelijkt dit het een beetje, en maakt het dingen niet verwarrender.
GRz,
Wienand

 
 Respond to this message   
Find more forums on Network54Create your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2017 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement  


Bedankt voor Uw bijdrage(n) De Twenot behoudt ten alle tijde het recht om berichten te verwijderen als de inhoud racistisch, fascistisch, kwetsend, niet relevant of simpelweg oervervelend is.
Ook het niet willen opvolgen van de simpele basis regels zal resulteren in het verwijderen van Uw bericht(en)
Alle andere hobby gerichte mail is welkom. Voor vragen, opmerkingen en klachten kunt U contact opnemen met de webmaster via dit email adres: twenot@twenot.nl