Selam.Öncelikle şunu belirtmek istiyorum;lütfen yazının tamamını okumadan önyargılı davranmayın.En son ve en gelişmiş olan din, ruhumuzu en iyi şekilde tatmin edebileceğimiz din Müslümanlıktır diye düşünüyorum(tabi herkesin düşüncesine saygı duyarım).Her gelen yeni din bir önceki dinden biraz daha gelişmiş ve Allahı bize daha iyi anlatandır.Eğer Hristiyanlık en doğru din olsaydı, insanlara hak yolunu göstermek için yeni bir dine(Müslümanlığa) gerek kalmazdı.Hz.Isa benden sonra gelecek olan Ahmede(yani Hz.Muhammede iman edin demiştir.)Allah tektir ve İslamiyette Hz.Isa peygamber olarak kabul edilir, Tanrının oğlu olarak kabul edilmez.Ayrıca benim anlayamadığım bir şey var,madem Hristiyanlık putperestliğe karşı neden Hz.Isanın heykeline tapıyorlar veya neden haç işaretine tapıyorlar?Hz. Muhammed kendisinin resimlenmesine izin vermemiştir.Ondan sonraki kuşaklar şuan Hristiyanların yaptığı gibi onun resimlerine tapmasınlar diye.Çünkü Hz.Muhammed başlıca putperestliğe karşı çıkmıştır.En ilginç olanı ise Hz.İsa kendi döneminde insanlara,haç işaretini kutsal sayıp ona tapmalarını veya heykeline tapmalarını söylememiştir.Bu daha sonra insanlar tarafından ortaya konulmuştur.Iman içimizdedir,Allah herşeyden yücedir,beynimize bazı şeyleri sığdırmakta bazen güçlük çekiyoruz çünkü Allah herşeyi yaratandır.Ateistler tanrıya karşı bilimi savunuyorlar.Fakat bilimin her kanıtlanışında biz evrenin ne kadar mükemmel bir şekilde yaratıldığının ispatını görüyoruz.
İslam toplumları dini korumak amacıyla yeniliklerden uzak kalmışlardır.Bu yanlış! İslamiyet yeniliğin, gelişimin öngörücüsüdür.Günümüzde Islam toplumlar gerici olarak nitelendiriliyor ve kadınlar başörtüleri yüzünden 'uygar' toplumlarda kabul görmüyor.Dünyada ilk kez devlet başkanları seçimle başa gelmişlerdir.Hz.Muhammedden sonra.Sadece müslümanlar birtakım etnik değerleri kaybetmeyelim derken bilim bu toplumlarda daha az gelişmiştir.Fakat bu dinden kaynaklanan bir olay değil.O dönemdeki devlet politikası bunu gerektirdiği için bu tutum uygun görülmüştür.Neyazık ki,günümüzde Batı toplumlarında İslamiyetin sadece başörtüsünden oluştuğunu düşünüyorlar.
Bir de bazı gelişmiş Batı devletlerinin politikasında var insanları tek bir din altında toplamak çabası.Bunu yaparlarken her turlu duygusal somuruye başvururlar ve amaçları insanları hak yoluna çekmek değil de sadece dini yaymaktır.
|